• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Нові котельні, вуличне світло та сучасні тролейбуси – на Полтавщині успішно користуються міжнародно-технічною допомогою

На нараді у т.в.о. голови облдержадміністрації звітували про впровадження проєктів міжнародно-технічної допомоги в області.

«У першому півріччі 2019 року на Полтавщині діяло 40 таких проєктів, зокрема 7 – за участі міжнародних фінансових організацій, – розповіла директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації Інна Іщенко. – Основні напрямки освоєння іноземних інвестицій: впровадження енергоефективних заходів, захист довкілля, підтримка реформи децентралізації, місцевий розвиток, охорона здоров’я, удосконалення освіти й науки, економічний та аграрний розвиток, підтримка національної безпеки та оборони, соціальний захист, розвиток інфраструктури та спорту».

Найбільшими донорами, що надають підтримку громадам Полтавщини, є уряди США, Німеччини, Канади, країни Європейського Союзу, Північна екологічна фінансова корпорація, Фонд східноєвропейського партнерства з питань енергоефективності та довкілля, Європейський банк реконструкції та розвитку, Фонд Східна Європа, Програма розвитку ООН, Дитячий Фонд Організації Об’єднаних Націй та багато інших.

Завдяки проєктам, де бенефіціаром була Полтавська облдержадміністрація, у Миргороді, наприклад, модернізували тепловий район «Авіамістечко». Замінили старі газові котли на енергоефективні з високим ККД, оптимізували маршрути трубопроводів, встановили 17 індивідуальних теплових пунктів у житлових будинках. Із загальної вартості робіт (689,54 тисячі євро) 300 тисяч – це грантові кошти.

Європейський банк реконструкції та розвитку допоміг придбати для Кременчука 40 тролейбусів і ввести в місті нові транспортні маршрути. Загальна вартість проекту – 10 мільйонів євро.

У Лубнах проект НЕФКО та ЄБРР забезпечив встановлення 667 нових вуличних LED-світильників, заміну старих опор, появу диспетчерського пульта централізованого керування вуличним освітленням тощо. Крім грантових коштів (70,8 тисячі євро), 5,4 мільйонів гривень взяли в кредит та залучили гроші з місцевого бюджету.

Немало ініціатив впроваджено на Полтавщині, за словами Інни Іщенко, завдяки Німецькому товариству міжнародного співробітництва (GIZ). За час реалізації другої фази проєкту надано підтримку в поводженні з відходами, створенні та розвитку пожежної охорони, впровадженні SMART-технологій у муніципальному управлінні, забезпеченні доступу до швидкісного Інтернету мешканців сіл, поліпшені транспортного сполучення тощо.

Крім залучення міжнародної технічної допомоги, Полтавська облдержадміністрація співпрацює з міжнародними фінансовими організаціями. Зокрема, реформа охорони здоров’я в області фінансується Міжнародним банком реконструкції та розвитку – інституцією Світового банку. Із початку 2019 року 9 проєктів від області були відібрані для участі в Надзвичайній кредитній програмі з відновлення України, що фінансується Європейським інвестиційним банком.

«Проєкти міжнародної технічної та фінансової допомоги в 2019 році діяли на обласному рівні та на території 6 міст обласного значення, 2 міст районного значення, 26 об’єднаних територіальних громад 17 районів області, – підсумувала Інна Іщенко. – Але ще є райони, які жодного разу не користувалися грандами – Диканський, Котелевський, Чутівський, Оржицький та Хорольський».

«Дякую всім департаментам й управлінням облдержадміністрації, які допомагають громадам користуватися грандами та міжнародними проєктами, – зазначив на нараді т.в.о голови облдержадміністрації Олег Пругло. – Була створена Агенція регіонального розвитку Полтавської області, на яку покладалися великі надії в цьому плані. Сподіваємося, що з приходом нового керівника ця структура запрацює на повну силу й зможе простимулювати неактивні населені пункти для участі в міжнародних проєктах, адже, крім грошей, вони надають методику подолання проблем й окреслюють найкоротші шляхи вирішення завдань громади. Маю надію, що неактивні райони спробують реалізувати свої ідеї й надалі системно користуватимуться можливостями міжнародно-технічної допомоги».

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk