Previous Next

Кращі товаровиробники Полтавщини отримали відзнаки до Дня підприємця

Надрукувати

У Полтавській облдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди Дня підприємця, яке цього року припадає на 1 вересня. Відсвяткувати вирішили в новому форматі, провівши зустріч влади з бізнесом «Полтавщина підприємницька».

«Хочу подякувати вам за забезпечення економічного розвитку області: завдяки вашій роботі створюються нові робочі місця, сплачуються податки, наповнюється бюджет Полтавщини, – звернувся до підприємців заступник голови Полтавської облдержадміністрації Микола Білокінь. – Дякуючи вам, ми маємо екологічну та якісну продукцію та завоювали  авторитет в Україні. Хочу побажати бізнесменам, щоб у цей нелегкий час зміни, що відбуваються в країні, були вам лише на користь; щоб новообрані депутати Верховної Ради створювали закони, які давали б змогу долати проблеми підприємців і були на користь. Терпіння, витримки і вперед до нових перемог».

Директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Інна Іщенко підбила проміжні підсумки реалізації Комплексної програми підтримки малого та середнього підприємництва Полтавської області до 2020 року.

«Завдяки вашим ініціативам кількість підприємців в області щороку зростає. Полтавщина виробляє продукцію в усіх сферах життєдіяльності і посідає 4 місце в країні за розвитком малого та середнього бізнесу, - говорить Інна Іщенко. – 30 суб’єктів господарювання отримали з обласного бюджету допомогу на розвиток бізнесу на суму 1,6 мільйонів гривень, із місцевих бюджетів – на 5,8 мільйонів гривень».

Завдяки кредитній програмі підприємці-початківці мають змогу відшкодовувати 10-25%  кредитів, взятих на розвиток бізнес-ідей, за рахунок держави. Завдяки стартапам на Полтавщині цього року створено 100 нових робочих місць. На думку директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій, ця цифра невелика, але є всі умови для подальшого розвитку.

Також на зустрічі згадали про новостворений каталог «Кращі товари Полтавщини», до якого увійшли 46 представників бізнесу і 40 майстрів області. Електронну версію каталогу можна знайти за посиланням (https://bit.ly/2HUTmcE).

Відзнаки Полтавської обласної адміністрації «Громада – територія розвитку» з нагоди Дня підприємця отримали голови Пирятинської, Омельницької, Щербанівської, Білоцерківської, Опішнянської та Сергіївської ОТГ.

Крім того більше 50 підприємців, фермерів та майстрів народних промислів, які брали участь у конкурсі «Кращі товари Полтавщини», отримали дипломи з нагоди свята.  

Користуючись нагодою, Інна Іщенко запросила полтавців 9 вересня до садиби Котляревського скуштувати та придбати продукцію кращих товаровиробників Полтавщини на Street fest.