Previous Next

У Полтаві вперше відзначили День пам’яті загиблих захисників України

Надрукувати

У Полтаві вшанували захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. На Алеї Героїв, що на центральному кладовищі, провели пам’ятні заходи.

З жовто-блакитними та рожевими квітами зранку на цвинтар прийшли родичі, матері, дружини та побратими полеглих, представники влади області та міста, громада Полтави.

На цвинтарі священик відправив панахиду.

«Сьогодні ми вшановуємо пам'ять наших військових. Ці хлопці – українці з великої літери. Вони віддали найцінніше, що вони мали –це життя, яке віддали за нас з вами», ­ ­– сказав військовий капелан Полтавської єпархії ПУЦ отець Іоан.

Присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих та поклали квіти до могил військових.

«Не можу дібрати слів, стоячи поруч із батьками та родичами цих хлопців. Велика подяка родинам, які виростили таких синів. Вони й досі стоять шеренгою перед нами і ніби продовжують нас захищати. Важкого збагнути, що на цій Алеї поховані молоді хлопці, які захищали незалежність України. Вічна їм пам'ять», – зазначив т.в.о. голови Полтавської облдержадміністрації Олег Пругло.

 «Хочеться, щоб Алея Героїв не збільшувалася, а якомога швидше на українську землю прийшла перемога. А імен, яких ми згадуємо посмертно було менше. Стоячи на цьому місці, давайте згадаємо кожного, хто поклав своє життя заради незалежної, єдиної та сильної країни. Світла пам'ять героям», – сказав секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота.

Військові пройшли маршем, прозвучали трикратні постріли символічного салюту.

29 серпня українці вперше відзначають День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Відповідний указ 23 серпня підписав президент України Володимир Зеленський.