Previous Next

Визначили перевізників на 30 маршрутів у межах Полтавської області

Надрукувати

У Полтавські облдержадміністрації провели засідання конкурсного комітету з визначення пасажирських перевізників на автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі Полтавщини.

На засідання конкурсу прийшли 14 членів комісії з 22, серед яких представники Управління інфраструктури облдержадміністрації, Укртрансбезпеки, поліції, районних адміністрацій та ОТГ.

«Сьогодні ми проводимо конкурс на маршрути, по яких закінчилися дозволи, - розповів начальник Управління інфраструктури облдержадміністрації Сергій Марчишинець. - Попередньо ми провели технічний огляд транспорту претендентів. Проводили його не лише на базі облдержадміністрації, а й на території райдержадміністрацій; детально вивчали акти огляду».

Найпоширеніша причина, через яку цього року не допустили транспорт до конкурсу, - переобладнання грузових «Спрінтерів» у пасажирські. Таких у перевізників-претендентів було аж 5 одиниць. У одному з автобусів був несправний газовий балон, а ще один перевізник подав не вірно оформлені документи (здавши в оренду транспортний засіб разом із екіпажем).

Із запропонованих 60 обласних маршрутів заявки подали на 30. Серед перевізників-претендентів як приватні підприємці, так і крупні автопідприємства – ПП «Євротранс-сервіс», ПП «Союз-Авто-Експрес»,  ТОВ «АВА-експрес» та інші.

На засіданні конкурсної комісії представники громад могли висловити думку пасажирів щодо роботи перевізників, адже деякі не один рік обслуговують одні й ті ж маршрути.

Члени комісії шляхом прямого закритого голосування приймали рішення про призначення перевізників на маршрути після обговорення та діалогу з представниками автопідприємств, у яких була можливість відповісти на всі існуючі питання.