Previous Next

Заклади освіти Полтавщини готові до зими на 95%

Надрукувати

На засіданні обласної координаційної ради з контролю за виконанням заходів із підготовки до роботи в осінньо-зимовий період у Полтавській облдержадміністрації звітували заклади освіти.

«Заклади освіти обласного підпорядкування стопроцентно готові до опалювального сезону 2019-2020, - повідомила заступник директора КУ «Центр фінансово-статистичного аналізу та матеріального-технічного забезпечення освітніх закладів Полтавської обласної ради» Наталія Ковшар. – Районні осередки ще готують акти та паспорти, тому готові на 95%.»

У дитсадках та школах нині заготовляють тверде паливо та проводять моніторинг стану оснащення вузлів обліку газу. 504 заклади дошкільної середньої освіти мають свої котельні, 56 із них потребують переоснащення. Не вирішене питання по 6 дитсадкам Михайлівської ОТГ, де на оснащення котелень немає коштів, - повідомила Наталія Ковшар.

Т.в.о. голови Полтавської облдержадміністрації Олег Пругло найбільше цікавився закладами освіти Решетилівського району, які мають борг за газ більше мільйона гривень.

«Якщо минулого року Полтавська обласна рада виділила на сесії гроші для шкіл Решетилівського району, то зараз субвенції не буде (за рішенням кабміну)», - нагадав Олег Пругло.

Справа про борги шкіл перед НАК «Нафтогаз» вже знаходиться у виконавчій службі й 1194000 гривень будуть стягнені зі закладів освіти Решетилівського району примусово.