Previous Next

У Полтаві відзначили 28-у річницю Незалежності

Надрукувати

Покладання квітів до пам’ятників «Українським загиблим козакам», гетьману Івану Мазепі та Тарасу Шевченку, вручення Премії імені Самійла Величка, виступи місцевих дитячих та творчих колективів. Так у Полтаві відзначили 28-му річницю незалежності України.

Розпочали святкування біля пам’ятника Кобзареві. Зранку сотні містян зібралися на площі біля Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського з прапорами та жовто-блакитними квітами. Представники влади, духівництво, студентська молодь та містяни поклали квіти до підніжжя пам’ятника. Після урочистого покладання, колона рушила до пам’ятника «Українським загиблим козакам». Традиційно, в день свята біля пам’ятного знака відбулась церемонія вручення Премії імені Самійла Величка. Відзнаки вручили заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь та секретар міської ради Олександр Шамота.

Далі вулицею Пилипа Орлика «Хода гідності» на чолі з військовими та маленькими полтавцями покрокувала до пам’ятника Іванові Мазепі.

На початку дійства пісенно-танцювальний ансамбль «Полтава» обласної філармонії виконав Гімн України. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять усіх борців за незалежність нашої держави та визволення українського народу. Всі присутні поклали квіти до пам’ятника українському гетьманові.