Previous Next

«Ми повинні докласти всіх зусиль, щоб прапор, за який полягли наші сини, ніколи не був потоптаний», – мати загиблого героя

Надрукувати

Квіти, прапори та лампадки. У День Державного Прапора України полтавці вшанували загиблих учасників АТО та ООС. На Алеї Героїв, що знаходиться на центральному міському кладовищі зібралися рідні, друзі, побратими загиблих, керівництво міста та області військові, громадськість.

Разом з іншими матерями прийшла до могили сина Тетяна Горячевська. Олександр Горячевський із батальйону «Шахтарськ» загинув 19 серпня біля Іловайська під час спроби вивести групу бійців з оточення.
«Сьогодні, в цьому скорботному місці, хочу говорити не про скорботу. На п’ятому році війни скорботу ми відчуваємо, але повинні докласти всіх зусиль, щоб прапор, за який полягли наші сини, ніколи не був потоптаний, щоб він вільно розвивався над всією країною. Тож всі плачі залиште нам, а вся громада повинна згуртуватися для того, щоб ми перемогли. І я вірю, що в день перемоги на цій Алеї зберуться сотні містян, щоб відати шану хлопцям. І надія тримає мене, як і інших матерів на цій землі. Наша ж місія не забути подвиг полеглих героїв», – сказала Тетяна Горячевська.

Полтавці хвилиною мовчання вшанували полеглих бійців.
«Важко говорити в такі хвилини. У ці дні ми вшановуємо наших полеглих хлопців. Для когось вони були синами, чоловіками та братами, друзями. Для всіх – це захисники. Кожен із них патріот, який відстоював незалежність України. Я хочу висловити співчуття всім рідним. Не можна передати емоції, які я, і кожен з присутніх тут, відчуваємо, стоячи біля могил наших героїв. Пам’ятаємо всіх померлих. Живі ж повинні постійно згадувати, якою ціною дістається нам мир та незалежність. Вічна пам'ять та слава нашим хлопцям, які відали життя за Полтавщину та Україну», – сказав заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь.

Наприкінці заходу присутні поклали квіти та лампадки до могил загиблих.