• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

На нараді під головуванням президента України напрацьовано механізми, що допоможуть зменшити тарифи на електроенергію для непобутових споживачів майже на 20% – Андрій Герус

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з представниками Кабінету Міністрів і профільних відомств щодо ситуації на ринку електроенергії.

На початку зустрічі Глава держави нагадав, що з 1 липня в Україні почала діяти нова модель ринку електричної енергії, внаслідок чого зросли тарифи для непобутових споживачів.

«Закінчити сьогоднішню нараду маємо формулюванням конкретних рішень – як знизити ціни на електроенергію щонайменше на 15-20%», – наголосив президент.

Під час зустрічі, зокрема, обговорювали вплив подорожчання електроенергії, на ціни, на водопостачання та опалення для населення, тарифи для промисловості, а також механізми регулювання вартості електричної енергії з урахуванням монопольного становища на ринку окремих виробників.

За результатами наради представник президента в Кабінеті Міністрів Андрій Герус на брифінгу повідомив, що досягнуто домовленостей щодо трьох кроків, необхідних для зниження цін на електроенергію.

За його словами, Кабмін має затвердити постанову про покладення спеціальних обов’язків на компанії «Укргідроенерго» та «Енергоатом».

«Ми очікуємо, що ця постанова дасть можливість знизити тариф «Укренерго» більш ніж утричі. Зараз це 32 копійки за кіловат-годину, а очікується 8-9 копійок», – сказав Андрій Герус.

Він нагадав: щодо тарифу на електроенергію, який встановила компанія «Укренерго», тривали дискусії через те, що він включав оплату «зеленого тарифу».

«Цей тариф значно зріс, і він оскаржувався в судах. Тому коли буде нова постанова ПСО (покладення спеціальних обов’язків) і новий тариф «Укренерго», це може дати зниження тарифу для споживачів на близько 11%, а також усуне мотивацію оскаржувати цей тариф у суді», – наголосив представник Президента у Кабміні.

Ще одним фактором, який сприятиме здешевленню електроенергії, має стати зміна price caps (граничного обмеження ціни електроенергії) на внутрішньодобовому ринку.

«Є сенс трохи підвищити нічну ціну з точки зору цінового обмеження – можливо, близько 10%. А денну ціну – знизити, оскільки вона значно вища, ніж в усіх країнах Європи. Денний price cap можна зменшити на 20%. Таким чином, це може дати додаткове зниження кінцевого тарифу для споживача ще на 9%», – сказав Андрій Герус.

«Якщо ці три заходи здійснити, можемо отримати близько 20% зменшення тарифу для всіх споживачів – великих, середніх та малого бізнесу, для бюджетних установ і організацій, дитсадків і шкіл», – зазначив він.

Представник президента у Кабміні також констатував незадовільну підготовку до опалювального сезону – кількість вугілля на складах на 40% менша від торішніх запасів.

«Ми мали складну дискусію з компаніями теплової генерації, зокрема з великими, і наголошували, що не можна використовувати запаси вугілля на складах як спосіб шантажу заради отримання високих тарифів. Ми хотіли б, щоб це не повторювалося і компанії тримали достатні обсяги вугілля на складах», – зауважив Андрій Герус.

Офіційне інтернет-представництво президента України

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk