• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Місцеві бюджети Полтавщини вдвічі скоротили фінансування ремонту доріг

Субвенція з державного бюджету на реконструкцію, ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг у населених пунктах Полтавщини у 2019 році становить 702,9 мільйона гривень. Про це на апаратній нараді в ОДА повідомив Олексій Басан, директор ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області».

Із них 172 мільйони виділено на експлуатацію та утримання дорожнього покриття, 552 мільйони гривень – на поточні та середні ремонти і лише 80 мільйонів – на капітальні.

«Із місцевих бюджетів сіл, ОТГ надійшло всього 9,5 мільйонів гривень у цьому році, це тоді як минулого року було більше 20, - зауважив Олексій Басан. – Ясно, що в області є бідні громади. Але за результатами звітів, залишки громад по невикористаним коштам складають мільярд гривень. Невже не можна було їх направити на ремонт вулиць чи місцевих доріг. До нашої служби завжди всі висувають лише вимоги щось відремонтувати, а участь у цьому беруть одиниці».

«Суму, яку необхідно Полтавщині витратити на ремонт усіх доріг, навіть називати страшно, – приєднався до розмови т.в.о. голови Полтавської ОДА Роман Товстий. – Ми неодноразово подавали пропозиції про передачу доріг місцевого значення на баланс ОТГ, і в них є кошти на рахунках, тільки вони чомусь не завжди використовуються за призначенням. Тому громада, маю надію, зробить висновки щодо корисності тих чи інших чиновників і депутатів напередодні місцевих виборів».

ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» майже виконало (на 98%) заплановані роботи з поточного ямкового ремонту на цей рік, а це забезпечить проїзд щонайменше на 1500 км доріг.

У цьому році підприємство запровадило нову технологію поверхневої обробки покриття, яка значно здешевлює ремонтні роботи, як наслідок –  зберігає дорогу й продовжує термін її експлуатації.

Щодо середнього ремонту автодоріг ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» оголосило 21 публічну закупівлю на 512,9 мільйонів гривень. Проведено обстеження 5 мостів (що підлягають капітальному ремонту) із загальним фінансуванням 16,5 мільйонів гривень. Майже завершено капремонт мосту в Засуллі Лубенського району (фінансування – 50 млн. грн.). Здача об’єкта – у жовтні поточного року.

«Цього року наше агентство перевіряла Рахункова палата, - повідомив директор ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексій Басан. - Спільно з аудиторами наші фахівці провели огляд стану об’єктів ремонтів, виконаних у 2018 році на території Великобагачанського, Гадяцького, Гребінківського, Кременчуцького, Решетилівського, Миргородського, Машівського, Новосанжарського, Полтавського, Оржицького, Шишацького районів. Щодо виявлених недоліків направлено 13 претензій підрядникам із вимогами виправлення дефектів. У жовтні буде подібна перевірка по цьогорічним ремонтам, усі недоліки підрядники будуть усувати за свої гроші».

Однією з причин руйнування дорожнього покриття автодоріг є неконтрольований рух великовагового транспорту, маса яких перевищує дозволені 24 тонни. Із метою збереження відремонтованих у 2019 році доріг за результатами нарад, проведених із представниками Укртрансбезпеки, Державним підприємством заплановано будівництво 7 пунктів зважування великовагового транспорту на території Полтавського, Кременчуцького, Зіньківського, Оржицького та Шишацького районів.

Показали дорожники на нараді й заходи, виконані в цьому році задля безпеки руху. Найефективнішим, на думку директора «Агентства місцевих доріг Полтавської області», стало нанесення світлодіодної вставки на розмітку доріг, що покращує рух автомобілів вночі. Також заради безпеки мешканців відновлено покриття 112 переходів біля шкіл, лікарень та інших соціальних закладів у області.

 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk