Previous Next

На засіданні архітектурно-містобудівної ради розглянули генплани Староаврамівської сільської ради

Надрукувати

На черговому засіданні архітектурно-містобудівної ради при Департаменті будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації представили та розглянули генеральні плани розвитку Староаврамівської сільської ради Хорольського району.

 До неї входить 7 сіл: Бутівці, Глибока Долина, Пристань, Радьки, Стайки, Староаврамівка та Улянівка.

Презентувала проєкти генеральних планів  семи сіл архітектор ГАП ТОВ «Полтава-Екосервіс» Лариса Бородич.

«Для цих населених пунктів розробили генплани та відповідну містобудівну документацію, яка пройшла громадські слухання. Профільні служби облдержадміністрації розглядали їх протягом місяця на відповідність нормативним та законодавчим документам. Нині їх розглядає містобудівна рада та рекомендуватиме до затвердження», – розповіла Лариса Бородич.

Вона пояснила, що генеральний план – це документ місцевого рівня, який визначає стратегію розвитку населеного пункту. На його основі визначають параметри забудови території, функціональне призначення та зміну цільового призначення земель, видають дозволи на будівництво та реконструкцію.

До обговорення долучилися представники органів місцевого самоврядування, районних відділів та управлінь архітектури.

Члени архітектурно-містобудівної ради висловили пропозиції та рекомендували проєкти до розгляду та затвердження в установленому порядку відповідними органами місцевого самоврядування.