Вірусу гепатиту А в пробах води в Полтаві не виявили

Надрукувати

Працівники Державної установи «Полтавський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» провели вірусологічні дослідження води на пляжах у районі Полтави.

 Збудника гепатиту А (жовтухи) не виявили. Про це повідомив в.о. директора цієї установи Андрій Хайлов.

 «Були взяті проби води з річки Ворскла. Результати позитивні. Гепатиту А у водоймі не знайшли»,– розповів Андрій Хайлов.

Якісна та безпечна питна вода й в оселях полтавців. Це підтвердили в КП ПОР «Полтваводоканал». За їхньою інформацією на полтавському водоканалі працює хімбаклабораторія з контролю за якістю питної води. У ній проводяться дослідження за 26-ма показниками: запах, колір, мутність, вміст амонію, нітратів, нітритів, заліза, хлоридів, фторидів тощо.

«Щодня співробітники лабораторії виїжджають у різних напрямках нашого міста, згідно з графіком погодженим з міською санепідемстанцією, й беруть воду на дослідження. Щонеділі проводиться відбір проб води з п’яти водозаборів підприємства, – розповіла завідувачка хімбаклабораторії КП ПОР «Полтававодоканал» Влада Курішко. – В осіннє - весняний період, згідно з державними санітарними правилами і нормами (ДСанПіНу), проводиться повний бактеріологічний аналіз зі свердловин. Моніторинг води у свердловинах протягом багатьох років свідчить про те, що склад полтавської води за органолептичними, хімічними, бактеріологічними показниками майже не змінюється та відповідає вимогам ДСанПіНу».