Previous Next

Понад 350 небезпечних подій і 2 надзвичайні ситуації зафіксовано упродовж минулого місяця в області

Надрукувати

Протягом липня на території Полтавщини виникли 2 надзвичайні ситуації та сталося 359 небезпечних подій. Зокрема, 305 – техногенного характеру, 17 – природного, 37 – соціального.

Унаслідок цих подій загинули 45 людей, із них 2 дитини. Постраждали 148 осіб, зокрема, 25 дітей. Врятовані дві людини. Про це на апаратній нараді в облдержадміністрації розповів в.о. начальника управління з питань цивільного захисту ОДА Андрій Коваленко. Він інформував про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні ситуації та небезпечні події, які виникли на території області.

Андрій Коваленко нагадав, що 7 липня на околиці села Плехів Оржицького району під час польоту сталося падіння літального апарату, внаслідок чого останній був частково зруйнований. На його борту перебували 2 пілоти, один із яких, власник, загинув. Інший чоловік отримав численні травми й був госпіталізований до лікарняного закладу. Нині його виписали з лікарні.

Іншою надзвичайною ситуацією є виявлення у Котельві, на території свинотоварної ферми СВК «Батьківщина», вірусу африканської чуми свиней (АЧС). Це сталося 12 липня. Територію господарства оголошено небезпечною щодо АЧС. Там встановлено карантин із 13 липня до 21 серпня цього року. Андрій Коваленко нагадав, що це перший у 2019 році на території області випадок африканської чуми свиней.

– Із-поміж пожеж техногенного характеру 37 виникли у спорудах житлового призначення, 88 – у спорудах нежитлового призначення й приватних господарствах, 13 – на автотранспорті й 74 – на відкритій території. Загинули 10 людей і травмовано двоє, – додав Андрій Коваленко. – Виникли й 11 пожеж природного характеру. Із них одна лісова. Загальна площа загоряння – 0,12 га сухої підстилки. Крім того, зафіксовано й чотири пожежі на торфовищі. Загальна площа загоряння – понад 2 га поверхневих покладів торфу. Виникли 7 пожеж і на сільгоспугіддях. Зокрема, вогнем уражено 24 га пшениці на корені й 18,2 га пожнивних рештків.

Упродовж липня в області сталося 85 дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких загинули 16 людей, із них 1 дитина. Травми отримали 78 осіб, зокрема 7 дітей. Трапилося 11 нещасних випадків із людьми на воді. Із 11 загиблих одна – дитина.

– За минулий місяць на Полтавщині зафіксовано 8 випадків виявлення застарілих боєприпасів. Виявлено й знищено 77 вибухонебезпечних предметів, – додав Андрій Коваленко.

За його словами, трапилося й 5 випадків отруєння людей токсичними та іншими речовинами: 2 – чадним газом, 2 – пігулками, 1 – невідомою речовиною. Постраждали 7 людей, із них 3 дитини.

– Упродовж 7 місяців поточного року виникли 2132 небезпечні події. Це на 19 відсотків більше за показник минулого року. Кількість загиблих у порівняні з аналогічним періодом 2018-го збільшилася на 13 відсотків. В області упродовж семи місяців поточного року загинула 191 людина. Травмованих цьогоріч також більше. Врятовано у 2019-му 2016 осіб, а минулого року – 2048, – поінформував Андрій Коваленко.