Previous Next

Хедлайнером ентофестивалю «Гелон-фест» виступить гурт MOTANKA

Надрукувати

П’ять днів залишилось до масштабного етнофестивалю «ГЕЛОН-ФЕСТ», який відбудеться в Більську 10-11 серпня. Організатори заходу оголосили хедлайнера фестивалю, ним став потужний, драйвовий, епічний і харизматичний гурт «MOTANKA», повідомляє сайт Історико-культурного заповідника «Більськ».

MOTANKA - український метал-гурт грає в жанрі містичний метал на українських етнічних інструментах (цимбал та окарин). У своїх піснях музиканти поєднують народні мотиви, важку музику та сучасну електроніку.

Гурт MOTANKA відомий далеко за межами України. Музиканти є переможцями на W:O:A Metal Battle 2018 (2nd Winner) в рамках найбільшого фестивалю важкої музики в світі Wacken Open Air. У грудні 2018 музиканти підписали контракт з одним із найбільших метал-лейблів світу Napalm Records. Загалом MOTANKA вже встигла побувати на фестивалях Німеччини, Польщі й України та була фіналістом найбільших бенд-контестів: Emergenza, SPH Band Contest, Dittrock.

Крім того на «ГЕЛОН-ФЕСТІ» виступить чимало українських гуртів та проведуть акцію «Краща родина у вишиванках».

Розпочнеться захід 10 серпня о 15.00, продовжиться 11 серпня о 10 годині.

ПРОГРАМА ЕТНОФЕСТИВАЛЮ

Скіфська хода

Театралізовані екскурсії Більським городищем

Екскурсії з можливістю участі в археологічних розкопках

Експозиція скіфських артефактів просто неба.

Свято ковалів

Конкурс «Краща родина у вишиванках»

Кінне шоу

Фестиваль фольклорних колективів «Чиста криниця»

Гурт «Троїсті музики»

Співачка Неля Каблучка

виступ оперної діви Марії Максакової у супроводі Полтавського академічного симфонічного оркестру

Гурт «Онейроїд»

Гурт «ШПИЛЯСТІ КОБЗАРІ»

Сольна програма Ярослава Джуся («Шпилясті кобзарі»)

Гурт «MOTANKA»

Гурт «Живі барабани»

Фаєр-шоу

Етнодискотека

Організатори фестивалю Департамент культури та туризму Полтавської облдержадміністрації, комунальна установа «Історико-культурний заповідник «Більськ».

Історико-культурний заповідник «Більськ» — заповідник у селищі міського типу Котельва Полтавської області. До складу археологічної території входять більша частина Більського городища скіфського часу, а також пам'ятки його округи, розташовані у межах Полтавської області.