Сім сільськогосподарських господарств області отримають компенсацію з обласного бюджету

Надрукувати

30 липня 2019 року відбулося засідання конкурсної комісії з визначення виконавців заходів Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками до 2020 року, що фінансується з обласного бюджету.

Фінансування надаватиметься за напрямками: «Розвиток органічного землеробства та виробництво органічних харчові продукти», «Галузь тваринництва», «Технічне переоснащення» і «Кредитування фермерських господарств, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та фізичних осіб-підприємців».

На розгляд конкурсної комісії надійшли заявки та документи від семи суб’єктів господарювання.

За підсумками розгляду прийняті такі рішення:

  1. За «Розвиток органічного землеробства та виробництво органічних харчових продуктів » буде надано одному суб’єкту господарювання компенсацію в розмірі 100% понесених витрат у зв’язку з проведенням та підтвердженням відповідності виробництва органічної продукції (сировини) та отриманням сертифіката відповідності, на суму 23,8 тисячі гривень.
  2. За напрямком «Галузь тваринництва» буде надано соціальному закладу області відшкодування в розмірі 100% вартості придбаного обладнання для заготівлі кормів, на суму 30,5 тисяч гривень.
  3. За напрямком «Технічне переоснащення» буде надано 3-м претендентам компенсацію в розмірі 30% вартості придбаних в поточному році тракторів, на загальну суму 460,5 тисяч гривень.
  4. За напрямком «Кредитування фермерських господарств, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та фізичних осіб-підприємців» визначено переможцями конкурсу бізнес-планів двох претендентів, яким буде надано фінансову підтримку на платній та зворотній основі, у розмірі по 500,0 тисяч гривен, на загальну суму 1 мільйон гривень. В 2019 році за даним напрямком розподіл коштів проведено повністю.