Previous Next

Пасажирам міжнародних рейсів у Полтаві розповіли про торгівлю людьми

Надрукувати

Три міжнародні рейсові автобуси з центрального автовокзалу «Полтава» вирушили сьогодні до Польщі. Проводжали їх і експерти БО «Світло надії» спільно з фахівцями Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Полтавської ОДА,  Полтавського місцевого центру з надання БВПД та працівниками відділу по боротьбі зі злочинами, що пов'язані з торгівлею людьми Національної поліції в області.

- Сьогодні, у Всесвітній день протидії торгівлі людьми, ми намагаємося кожному пасажиру донести важливу інформацію. Як захистити себе від сучасної форми рабства, куди звертатися в разі складної ситуації. Інформаційні листівки отримав кожен охочий. Консультували юристи, - запевнила Світлана Большева, програмний спеціаліст БО «Світло надії».

Чимало жителів Полтавщини поїхали за кордон. Хтось відпочивати, хтось - працювати.

- За плечима чималий багаж та сподівання, щоб все вдалося! Їдемо цілою родиною до Вроцлава. Працювати. Фірму перевірили, всі потрібні документи зібрали, - розповіла пасажирка Катерина.

- Здивований, що зараз є люди, які так активно піклуються про протидію торгівлі людьми. Тепер маю листівку з інструкціями, в разі чого! Звісно, буду звертатися за потреби! Чесно кажучи хвилююся, бо це ж інша країна, інші люди! - наголосив пасажир Максим.

Пам'ятайте - небезпеку видно не одразу! Телефонуйте безкоштовно та анонімно з мобільного на гарячу лінію з протидії торгівлі людьми: 527. За потреби звертайтеся до БО «Світло надії».

Захід організували БО «Світло надії» спільно з Управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту Полтавської ОДА за сприяння Міністерства соцполітики України, Представництва МОМ в Україні, Представництва ОБСЄ і кампанії «А 21».