Previous Next

Укравтодор: на дорогах державного значення виконали близько 50 % запланованих ремонтів за рік

Надрукувати

На кінець липня Укравтодор, відповідно до затверджених бюджетних програм, виконав майже 50 % робіт по проектах будівництва, реконструкції та ремонтів доріг в Україні.

- Будівельна машина в Україні на дорогах державного значення працює, і рік від року набирає більших обертів, - сказав керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак. - Завдяки стабільному фінансуванню, яке забезпечує Дорожній фонд, збільшенню конкуренції на ринку підрядних компаній, проведенню 100% тендерів на майданчику ProZorro, - кількість відремонтованих та побудованих доріг в Україні зростатиме. Тож маємо європейські механізми подальшого розвитку сегменту дорожнього будівництва та хорошу динаміку виконання робіт.

За рахунок усіх джерел фінансування цього року передбачається виконати роботи на 319 об’єктах. Зокрема, на таких коридорах, як GO Highway; Н-31 Дніпро – Решетилівка; Н-14 Миколаїв – Кропивницький; Н-11 Дніпро – Кривий Ріг –Миколаїв, М-15 Одеса – Рені; Р-51 Мерефа – Лозова - Павлоград; Н-08 Запоріжжя – Маріуполь, М-01 Київ- Чернігів, об’їзна дорога м. Житомир на дорозі М-06 Київ-Чоп, М-12 Стрий - Тернопіль - Кропивницький - Знам'янка.

Нагадаємо, відповідно до затвердженої Урядом Програми розвитку доріг на 2018-2022 роки, за 5 років Укравтодор планує забезпечити якісний проїзд по дорогах державного значення між обласними центрами країни.

За попередні три роки було відновлено 6800 доріг державного та місцевого значення, що перевищує обсяги ремонтів попередніх 10 років.

 Міністерство інфраструктури України