Порушення законодавства по ціноутворенню на житлово-комунальні послуги – на кожному перевіреному підприємстві

Надрукувати

Протягом першого  півріччя 2019 року Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області провело 8 перевірок на ринку житлово-комунальних послуг щодо дотримання законодавства по ціноутворенню.

Порушення порядку  формування тарифів на житлово-комунальні послуги було  встановлено в кожному перевіреному суб’єкті господарювання, зокрема підприємствами були завищені витрати по статтях «Матеріали  на експлуатацію», «Адміністративні витрати», «Заробітна плата», «Інші прямі витрати».

Крім того, при перевірці повноти надання послуг, вартість яких врахована при визначені розміру тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій,  встановлено факти не надання послуг в повному обсязі по поточному ремонту внутрішньобудинкових систем, вартість яких врахована при визначенні розміру тарифів. За результатами порушень застосовано адміністративно-господарських санкцій на суму 312,8 тисячі гривень: сума коштів, що підлягає поверненню споживачам 100,1 тисячі гривень; на 5 посадових осіб накладено адмінштрафу на суму 1,53 тисяч гривень.

Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області