Previous Next

Кременчук і Горішні Плавні майже на 50% готові до зими

Надрукувати

В облдержадміністрації на засіданні координаційної ради з контролю за виконанням заходів із підготовки народного господарства до осінньо-зимового періоду звітували представники Кременчука і Горішніх Плавнів.

Заступник міського голови Кременчука Валерій Дегусар розповів, що зараз ведуться гідравлічні випробування теплових мереж нагірної частини міста та району «Раківка». В цілому ці та інші мережі готові до опалювального сезону на 50%.

– Не забуваємо про посипковий матеріал для прибирання доріг від снігу. Вже придбали 1025 тонн (40% від необхідної кількості), – повідомив Валерій Дегусар. – Також готуємо техніку до зими, 13 одиниць відремонтували. І взагалі всю техніку укомплектовуємо снігозбиральним обладнанням, ковшами, щітками, бункерами.

Основні роботи з підготовки до зими житлово-комунального господарства Кременчука припадають на серпень, але вже половина від необхідного виконана. Це підтвердили і представники ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ».

Горішні Плавні в цьому плані не відстають від райцентру.

– Провели ремонт покрівель, опалювальних систем та систем водопостачання в 53% будинків, – доповіла начальник відділу водо-, теплопостачання, транспорту, зв’язку та енергетики Департаменту житлово-комунального господарства Горішньоплавнівської міської ради Жанна Неклюдова. – Котельні готові до зими на 60%, а теплові мережі – на 40%.

На всіх будинках у Горішніх Плавнях є лічильники, а «теплі кредити» та міські програми надають змогу економити на енергоносіях в ОСББ від 18 до 40 процентів.

– Дуже приємно, що в цих містах обласного значення влада підтримує комунальні підприємства. За рік на заміну лічильників, ремонт котелень і тепломереж Кременчук виділив більше 22 мільйонів гривень, а Горішні Плавні – аж 28 мільйонів, – зазначив заступник директора Департаменту – начальник управління житлово-комунального господарства Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Едуард Рева. – Тому і підготовка до зими належна, є можливість для капітальних ремонтів, реконструкції котелень, встановлення індивідуальних теплових пунктів, що в натомість дає можливість уже населенню економити кошти в опалювальний період. Не сумніваюсь, що підприємства ЖКГ у цих містах на високому технічному рівні зустрінуть зиму.