Previous Next

У Полтаві відбудуться міжнародний спортивно-масовий захід і чемпіонат України з напівмарафону

Надрукувати

Трохи більше, ніж за місяць – 31 серпня і 1 вересня – у Полтаві відбудеться міжнародний спортивно-масовий захід «Нова Пошта напівмарафон Полтава 2019». Робочий план із підготовки й проведення змагань обговорили на нараді в заступника голови облдержадміністрації Романа Товстого.

– Третій рік поспіль у Полтаві відбувається такий масовий спортивний захід. Облдержадміністрація долучається до його підготовки. Цього року він має статус міжнародного. Захід іміджевий і для міста, і для регіону загалом. Досвід проведення масових змагань маємо. Сьогодні на нараді обговорюємо кожен пункт робочого плану й за потреби вносимо корективи, – зазначив Роман Товстий.

– Напівмарафон міжнародний, бо в ньому візьмуть участь люди з різних куточків світу. Крім того, в межах заходу відбуватиметься офіційний чемпіонат України з напівмарафону. Приїдуть професійні спортсмени, – поінформував заступник начальника управління – начальник відділу спортивної та масово-оздоровчої роботи Управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Михайло Габор. – Очікуємо, що загалом у заходах візьмуть участь понад 4700 бігунів.

Депутат обласної ради Геннадій Коваленко запропонував залучити за змагань молодь зі спортивних шкіл Полтавщини.

– Напівмарафон має стати спортивним святом не лише для міста. Це ж чемпіонат України, й область на ньому має бути представлена, – додав Геннадій Коваленко.

Детальніше організатори планують розповісти про захід 2 серпня на тематичній прес-конференції біля облдержадміністрації.