Послугами обласної служби зайнятості за півроку скористалися 37 тисяч безробітних

Надрукувати

Протягом шести місяців 2019 року послугами обласної служби зайнятості скористалося 37 тисяч безробітних, що на 5,2 тисячі або 12,4% менше, ніж за той же період минулого року.

Кількість роботодавців, які співпрацювали з обласною службою зайнятості, зросла проти першого півріччя 2018 року на 1,3% – до 6,4 тисячі. База вільних робочих місць збільшилась на 8,8% – до 44,6 тисячі вакансій.

Роботу отримали 26,5 тисячі людей

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 26,5 тисячі людей. Зокрема 12,8 тисячі осіб або 48,3% працевлаштовані оперативно до набуття статусу безробітного.

17 безробітних отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю (за січень-червень 2018 року – 16 осіб).

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 566 безробітних (торік – 424 особи), з яких 218 осіб недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 348 осіб, які працевлаштовані суб’єктами малого підприємництва.

9,3 тисячі осіб заробили на громадських і тимчасових роботах

Обласна служба зайнятості забезпечила тимчасову зайнятість 9,3 тисячі громадян. Найпоширеніші види громадських робіт такі: екологічний захист навколишнього середовища, впорядкування місць поховання, меморіалів захисників Вітчизни, інформування населення про субсидії, благоустрій, роботи із соціально-вразливими верствами населення.

5,6 тисячі безробітних проходили профнавчання

Для відповідності професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи сучасним вимогам роботодавців, за направленням обласної служби зайнятості 5,6 тисячі безробітних проходили професійне навчання. Зокрема 2,8 тисячі безробітних навчались у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Ваучери для підвищення кваліфікації за спеціальністю «медсестринство» отримали 119 осіб.

На обліку – 15,2 тисячі безробітних

У регіональній службі зайнятості станом на 1 липня перебувало 15,2 тисячі безробітних. Із них 12,6 тисячі осіб отримували допомогу по безробіттю.

За професійними групами серед зареєстрованих безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації та контролю технологічного устаткування, складання обладнання та машин (понад 17%), представники найпростіших професій, працівники сфери торгівлі та послуг, а також держслужбовці, керівники, менеджери.

3,9 тисячі вакансій

Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості, станом на 1 липня поточного року порівняно з відповідною датою минулого, становила 3,9 тисячі одиниць.

У базі даних служби зайнятості також містилася інформація про 2,1 тисячі пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Найбільшим попитом на ринку праці користуються кваліфіковані робітники з інструментом (26,6%), робітники з обслуговування та експлуатації устаткування й машин (17%).

Відділ інформаційної роботи Полтавського обласного центру зайнятості