Previous Next

Відбулося засідання антирейдерського штабу

Надрукувати

На засіданні оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів в облдержадміністрації розглянули звернення громадян щодо захисту їх земельних прав. Провів засідання заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий.

Зокрема, члени штабу розглянули звернення жителя Чутівського району щодо суборенди земельної ділянки під пасовисько.

– Так як орендатор не продовжила з вами договір, ви маєте право звернутися до сільської ради й без аукціону отримати іншу ділянку під громадські пасовиська, якщо є вільні землі, – розповів скаржнику начальник Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Вадим Чувпило. – У вас 6 корів, по 66 соток на кожну. Чотирьох гектарів для них буде достатньо.

Представниця селищної ради повідомила, що вільні земельні ділянки є, і якщо чоловік напише заяву, йому не відмовлять.

На засіданні також розглядали звернення громадян щодо користування земельними ділянками у Котелевському й Хорольському районах, які вже раніше розглядалися антирейдерським штабом. У Котелевському районі спір між сільськогосподарськими підприємствами, що претендують на три земельні ділянки, дійшов до суду, тому робота штабу на цьому завершується.

– Ми не маємо повноважень суддів, поліції, прокуратури. Штаб – це рекомендаційний орган, який може порадити спосіб безконфліктного вирішення земельного питання, – зазначив Роман Товстий. – Сприяємо врегулюванню конфліктних ситуацій мирним шляхом, пошуку компромісу. Коли ж справа доходить до суду – це єдиний правильний шлях. Хто правий, стане ясно в судовій залі. І дії райдержадміністрації, яка надавала земельну ділянку то одному, то іншому підприємству, теж будуть оцінені.

Оперативний штаб захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів проводить засідання щомісяця, а у разі необхідності негайного реагування на ситуацію – невідкладно. Члени штабу також виїжджають на місця, надають правову допомогу й фіксують вчинені злочини. На Полтавщині діє цілодобова гаряча лінія для захисту від рейдерства: +380 95 605 85 47.

Цього разу в засіданні взяли участь представники ГТУ юстиції, Держгеокадастру, прокуратури Полтавської області, Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області.