Із початку року на Полтавщині видали майже 4700 «пакунків малюка»

Надрукувати

У межах реалізації проекту міжнародної технічної допомоги «Забезпечення соціального захисту та відповідального батьківства в Україні» в області забезпечено реалізацію пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» в порядку, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 20.06.2018 року № 512.

На отримання допомоги мають право громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території України і народили живонароджену дитину. Безпосередніми отримувачами допомоги є мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженої дитини.

Допомога «пакунок малюка» видається її отримувачам під час народження/виписки (за бажанням) дитини у пологовому будинку або за місцем проживання/перебування новонародженої дитини.

У разі, якщо жінка не отримала одноразову допомогу в пологовому будинку, для одержання «пакунка малюка» необхідно у 30-денний термін із дня народження дитини звернутися до управління соціального захисту населення за місцем проживання/перебування дитини та надати разом із заявою довідку з пологового будинку про те, що пакунок жінка не отримала.

З початку 2019 року в області жінкам, які народили дітей, видано 4691 пакунок, зокрема пологовими будинками – 4663, управліннями соціального захисту населення – 28.

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації здійснює постійний щотижневий моніторинг забезпечення пологових будинків допомогою «пакунок малюка».

Усі пологові будинки області забезпечені «пакунками малюка» відповідно до потреби.

Директор Департаменту соціального захисту

населення облдержадміністрації

Л.В. Корнієнко