На Полтавщині зафіксували перший спалах африканської чуми за рік

Надрукувати

На території СВК «Батьківщина» у Котельві в ніч із 11 на 12 липня 2019 року загинули свиноматка та два поросяти, повідомляють у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Полтавській області.

При дослідженні патологічного (біологічного) матеріалу регіональна лабораторія Держпродспоживслужби виділила ДНК вірусу африканської чуми свиней.

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Котелевській РДА з 12 липня 2019 року встановлено карантин. Територію господарства оголошено неблагополучним пунктом та затверджено «План заходів щодо локалізації та ліквідації африканської чуми на території ферми СВК «Батьківщина» та недопущення розповсюдження даного захворювання на території Полтавської області».

Ситуація перебуває на контролі Держпродспоживслужби області та району. Вживаються оперативні заходи з локалізації, ліквідації збудника АЧС. Навколо Котельви організували 3-кілометрову зону нагляду та захисту за тваринами.

Це перший випадок АЧС на Полтавщині, зафіксований у 2019 році. Минулого року в області спалили близько 7100 свиней, вагою до 800 тонн.