Previous Next

На Полтавщині тривають два чемпіонати України

Надрукувати

У селі Красногорівка Великобагачанського району триває 48-й Чемпіонат України серед юнаків із пішохідного туризму. Також відбувається 6-й Чемпіонат України серед юнаків із велосипедного туризму. Змагаються 330 учасників із 21 області України й міста Києва. Зокрема, 18 команд із пішохідного туризму та 12 команд із велосипедного туризму.

Чемпіонати стартували 9 липня. Триватимуть до 14 липня включно. Вітали спортсменів зі початком змагань голова обласної ради Олександр Біленький, начальник управління позашкільної, професійної (професійно-технічної), вищої освіти та правового забезпечення Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Сергій Рибалко, директор Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді Сергій Неділько.

– Досвід проведення всеукраїнських заходів у нас є. Три роки поспіль організовуємо кубки України з пішохідного туризму в закритих приміщеннях. Звісно, рівень чемпіонату – вищий. Такі чемпіонати проводимо вперше. І відразу не один, а два. Змагання з пішохідного туризму організовують щороку, а з велотуризму чергують із водним туризмом. Минулоріч першість із пішохідного провели на Рівненщині. Почасти чемпіонати з пішохідного й велотуризму об’єднують, тому на Полтавщині й відбуваються водночас два всеукраїнські змагання, – пояснив директор Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Станіслав Комісар. – Крім того, суддівський склад нинішніх чемпіонатів – на високому рівні: з близько 50 арбітрів 14 – національної категорії.

Туристи-пішохідники змагаються на таких дистанціях як крос-похід, смуга перешкод (командний етап) й у змаганні зв’язок, а велосипедисти – у велоралі (маршрут завдовжки близько 40 кілометрів) й на комплексній дистанції.

Нагородження переможців чемпіонатів відбудеться 14 липня.