Previous Next

Микола Білокінь зустрівся із представниками місії CANADEM

Надрукувати

Заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь поспілкувався з довгостроковими спостерігачами Місії спостереження за виборами Президента та Парламенту України 2019 CANADEM Фредріком Вангабо Мвененгабо й Шерон Лабчук.

Члени Місії розповіли про свою роботу, поцікавилися особливостями перебігу виборчого процесу на Полтавщині, а також станом залученості представників національних меншин і переселенців, які проживають у регіоні, в громадянські процеси й дотриманням гендерного балансу в органах влади.

– CANADEM – Місія канадського уряду. Нині вона бере участь у спостереженні за достроковими парламентськими виборами. Її представники – громадяни Канади – працювали й на попередніх, президентських, виборах в Україні. Канада бере участь у спостереженні за виборами в багатьох державах світу, але Україна займає почесне місце з огляду на тісні й теплі відносини між двома країнами. Канада завжди підтримує Україну на різних рівнях у зовнішній політиці, – розповів Фредрік Вангабо Мвененгабо. – Нині спостерігачі від канадської Місії працюють в усіх областях України. Вони спостерігають за підготовкою до виборів, їх перебігом й ситуацією після дня виборів. Ми нейтральна сторона. Упродовж нашої роботи організовуємо зустрічі з політичними діячами, обласним керівництвом, міськими головами, членами дільничних, окружних виборчих комісій, ЦВК, представниками політичних партій і Національної поліції в областях, засобів масової інформації тощо.

– Держслужбовці не залучені до виборчого процесу. Ми не втручаємося у виборчу кампанію, – зазначив Микола Білокінь. – Зацікавлені, щоб вибори відбулися демократично, без порушень, за чим безпосередньо стежать відповідні органи, зокрема Національна поліція. Виборча кампанія на Полтавщині триває спокійно. Розуміємо, що ближче до 21 липня події можуть розгортатися бурхливіше. Сподіваємося, вибори відбудуться без серйозних порушень. Чекаємо результатів.

Микола Білокінь розповів, що гендерна рівність, зокрема, в облдержадміністрації дотримана. Більше половини управлінь і департаментів ОДА очолюють жінки. Додав, що вони – ефективні керівники. Микола Білокінь також зазначив, що представники національних меншин долучаються до громадського життя регіону, беруть участь у різних заходах, які відбуваються на Полтавщині.