Previous Next

Жителі Полтавщини можуть отримати фінансування на реалізацію проектів зі сталого розвитку територій

Надрукувати

Підвищення енергоефективності, модернізація переробки відходів, економічний розвиток місцевих громад та стала мобільність. Проекти на такі теми можна подати на конкурс зі сталого розвитку територій. Кращі ідеї втілять у життя. Проект «Посилене партнерство для сталого розвитку» реалізує в Україні ПРООН. Фінансує ініціативу Уряд Швеції.

У Полтаві впродовж двох днів проводять  ІV Міжрегіональний форум «Ефективні партнерства для сталого розвитку територій». Привітав учасників з початком роботи заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь.

«Ми знаємо наскільки корисна роль ПРООН для розвитку місцевих громад. Цей форум – можливість реалізувати нові амбітні ідеї. Полтавщина –економічно розвинений регіон, має потужний аграрний сектор. Місцеві громади можуть подати на конкурс свої проекти і в такий спосіб покращити рівень життя у своєму селі, селищі чи місті. Ми підтримуємо ініціативи та надбання, які вже маємо, і готові розвиватися й далі. Тож всім плідної роботи і перемог у конкурсі», – сказав Микола Білокінь.

Проект стартував у грудні минулого року. В його межах оголосили  конкурс проектних ідей по всій країні.

«Сьогодні багато говоритимемо про партнерство на рівні громад та регіонів. Також обговоримо  Порядок денний у сфері сталого розвитку до 2030 року. Цей Порядок є планом дій для людей, планети та процвітання. Цей план реалізовуватимуть усі країни та всі зацікавлені сторони, що діятимуть на засадах співробітництва і партнерства», – розповів радник ПРООН України з питань демократичного врядування Маркус Бранд.

Загальний бюджет проекту – 5 млн шведських крон, це майже  500 тис. доларів США. Розрахований проект на півтора року. Конкурс оголосили на початку травня 2019 р. До участі подали понад 300 заявок. Відібрали 110 ініціатив. Відібрані проекти, їх важливість та актуальність обговорюють на регіональних форумах. У них беруть участь експерти, практики та фахівці. У Полтаві проводять вже четвертий форум. Подібні відбулися у Львові, Дніпрі та Вінниці.

Реалізовувати ініціативи почнуть із жовтня.