Previous Next

Полтавщина технічно готова до осінньо-зимового періоду на 50 відсотків, – Едуард Рева

Надрукувати

В облдержадміністрації відбулася чергова координаційна рада з контролю за виконанням заходів із підготовки народного господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 року.

Обговорили на ній ситуацію з підготовкою до опалювального сезону в Гребінківському, Пирятинському, Великобагачанському районах, місті Миргороді, а також стан готовності обласного комунального виробничого підприємства теплового господарства «Лубнитеплоенерго», яке обслуговує Лубни, Пирятин і Гребінку, та ОКВПТГ «Миргородтеплоенерго», яке обслуговує Велику Багачку і Миргород.

Представники підприємств поінформували, що рівень готовності «Лубнитеплоенерго» й «Миргородтеплоенерго» до зими – 50 відсотків. Проблемними питаннями є фінансові, зокрема великий обсяг заборгованості за спожиті енергоносії, який утворився в результаті різниці в тарифах.

– Середня технічна готовність області до початку осінньо-зимового періоду – 52 відсотки. Процес підготовки відбувається згідно з планом. Масштабних проблемних ситуацій немає. Є питання до організації обслуговування житлового фонду у Великій Багачці. Думаю, порозуміння з органами місцевого самоврядування знайдемо й ситуацію врегулюємо. Фінансове питання постійно актуальне. Воно повсякчас на контролі. Залучатимемо обласних депутатів, звертатимемося до обласної ради, допомагатимемо вирішувати фінансові проблеми, які виникли у зв’язку з різницею в тарифах, – розповів начальник управління житлово-комунального господарства Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ облдержадміністрації Едуард Рева.

Він зазначив, що у серпні відбудеться плановий об’їзд усіх районів. Представники координаційної ради оглядатимуть стан підготовки регіонів до зими на місцях.