Previous Next

У Горішніх Плавнях презентували модерновий майданчик із початкового керування автомобілем

Надрукувати

У Горішніх Плавнях презентували перший в Полтавській області майданчик із початкового керування транспортними засобами. Він був спроектований із урахуванням законодавчих змін, що регулюють питання приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія.

Відтепер майбутні водії можуть карбувати майстерність, відпрацьовуючи вправи, передбачені чек-листом, а саме: підготовку до початку руху, зупинку транспортного засобу на підйомі/спуску, заїзд у двір (гараж) з правого/лівого боків, маневрування (змійка, вісімка, габаритне коло), розворот в обмеженому просторі з одноразовим включенням задньої передачі, паркування транспортного засобу біля бордюру (паралельно) чи заднім ходом.

Оновлений майданчик обладнали модерновим устаткуванням: світлофором зі світлодіодним модулем, що керується дистанційно адміністратором сервісного центру МВС; гнучкими сигнальними паркувальними стовпчиками (завдяки своїм властивостям, вони є безпечними для навчальних автомобілів); гумовими колесовідбійниками, щільно закріпленими на пласкій поверхні, що використовуються для обмеження в’їзду транспортного засобу (наприклад, щоб не пошкодити транспортні засоби на стоянці).

-        У недалекій перспективі – обладнання майданчика відеокамерами. Запровадження відеофіксації не дозволить екзаменаторам суб’єктивно оцінювати кандидатів у водії, – зазначає начальник регіонального сервісного центру МВС Віталій Бондаренко.

Ідея створення майданчика так би і залишилася ідеєю, якби не отримала підтримки з боку органів місцевого самоврядування.

-        Безпечне місто – одне з пріоритетних завдань нашої команди, - говорить заступник мера Горішніх Плавнів Олександр Чуприна. - Тому ми зацікавлені в якісній підготовці водіїв, адже запорукою безпеки дорожнього руху є висока культура та взаємна повага всіх його учасників. Розуміючи важливість і необхідність такого проекту, з місцевого бюджету  були виділені кошти, і тепер майданчиком можуть користуватися автошколи для тренувань, а сервісний центр МВС для прийняття іспитів.

Проект майданчику обговорювали громадські діячі, активісти, працівники автошкіл. Юрій Глансков виступав у ролі консультанта. Тестуючи оновлений майданчик, резюмує: «Шкода, що такого немає у моєму місті!»

Майданчик розташований поблизу сервісного центру МВС (м. Горішні Плавні, вул. Строна, 11а).

Уже восени вступлять в силу зміни до положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами. На що чекати майбутнім водіям розповіла заступник начальника регіонального сервісного центру МВС у Полтавській області Ірина Пархоменко.

Стежити за нововведеннями реформи можна на сайті Головного сервісного центру МВС. За консультаціями звертайтеся на офіційну сторінку в Facebook або за телефоном (044) 290-19-88.

Прес-служба регіонального сервісного центру МВС в Полтавській області