Previous Next

30 шкіл Полтавщини отримали навчальні автомати та пістолети

Надрукувати

30 навчальних закладів з дванадцяти районів області отримали начальну зброю  – 260 автоматів та 130 пістолетів. Зокрема, Решетилівський, Семенівський, Гадяцький, Котелевський, Миргородський, Хорольський, Полтавський та інші.

«Наша область  єдина в Україні, яка централізовано вирішила питання відновлення матеріально-технічного забезпечення для викладання предмету «Захист Вітчизни».  З 330 навчальних закладів області кімнати для зберігання зброї обладнали 30. Це лише початок, будемо рухатися далі в цьому напрямку. Обладнання  відповідних кімнат  –  головна умова для отримання зброї. Молодь треба виховувати зі школи», – розповів заступник військового комісара Полтавського обласного військового комісаріату Едуард Бородай.

Як додав начальник управління позашкільної, професійної (професійно - технічної), вищої освіти та правового забезпечення Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Сергій Рибалко, Полтавщина – перша область, яка отримала навчальну зброю для закладів освіти.

«Це результат кількарічної спільної роботи облради, облдержадміністрації, профільних департаментів. 30  закладів – це перші ластівки, всі інші освітні установи мають підтягтися до них. Кожен з районів не повинен зупинятися на досягнутому та рухатися далі. В області діє обласна цільова програма патріотичного виховання. У ній передбачено збільшення кількості годин  для предмету «Захист Вітчизни». Діє  також концепція розвитку допризовної підготовки та військово-патріотичного виховання молоді, де передбачено оснащення освітніх закладів зброєю. В умовах освітньої реформи заклади освіти набувають автономії, і завдяки вашій наполегливості та ініціативності зможемо досягти якісних результатів», – розповів Сергій Рибалко.

Надалі в регіоні планують створити комунальні заклади – центри військово-патріотичного виховання, як обласного рівня, так і в районах. Також будуть обладнувати в навчальних закладах класи та кімнати для  зберігання збої, закуплятимуть військову форму для учнів та облаштуватимуть стрілецькі тири.