25 червня нинішнього року завершується реєстрація кандидатів у народні депутати України

Надрукувати

У день завершення реєстрації кандидатів у народні депутати в ОКІА «Новини Полтавщини» відбулася прес-конференція координатора спостереження Громадської мережі ОПОРА за виборами в Полтавській області Костянтина Донченка та керівника Головного управління Національної поліції в Полтавській області Андрія Замахіна.

Костянтин Донченко повідомив, що станом на ранок 25 червня ЦВК зареєструвала 76 кандидатів у восьми мажоритарних округах Полтавщини. Зокрема, 62 самовисуванці і 14 кандидатів від партій. Найбільша кількість кандидатів у 146-му виборчому окрузі – 22, найменше в 151-му – 2.

Від початку виборчої кампанії спостерігачі ОПОРИ зафіксували велику активність деяких, на той час незареєстрованих кандидатів. Зокрема, влаштування безкоштовних концертів, нагородження призами переможців різноманітних конкурсів, розіграш квитків на концерти відомих поп-зірок, будівництво дитячих майданчиків.

«Ці кандидати користуються такою можливістю, тому що у цей період вони вже фактично розпочинають свою передвиборчу кампанію, хоча правову відповідальність за це не можуть нести», – розповів Костянтин Донченко. Він також сказав, що з початку кампанії ОПОРА зафіксувала два можливих порушення законодавства потенційними кандидатами.

Керівник Головного управління Національної поліції в Полтавській області Андрій Замахін заявив, що поліція дотримуватиметься політичного нейтралітету в ході передвиборчого процесу. Він сказав, що в цей час для підтримки порядку залучатимуть весь особовий склад поліції області.