Previous Next

В облдержадміністрації оперативно відреагували на ситуацію щодо відключення води в Полтаві

Надрукувати

У Полтавській облдержадміністрації оперативно відреагували на ситуацію щодо відключення води жителям найбільших спальних районів Полтави – Алмазного, Половків, Садів-1, Садів-2, Огнівки – через борги водоканалу за електроенергію. Зранку в облдержадміністрації зібралася комісія з питань ТЕБ і НС.

На засіданні прийняли рішення про недопущення відключення водопостачання та його відновлення з метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій соціального та техногенного характеру. Підприємства ПАТ «Полтаваобленерго» та КП «Полтававодоканал» мають вжити необхідних заходів з недопущення подібних ситуацій.

Як повідомив т.в.о. голови облдержадміністрації Олег Пругло, пізно ввечері «Полтаваобленерго» відновило електропостачання, і воду знову почали подавати в будинки.

«Нині конфлікт врегулювано, але проблему не вирішено. Дякую «Полтаваобленерго», що пішли назустріч та відновили електропостачання, а «Полтававодоканал» оперативно спрацював», – зазначив Олег Пругло.

За його словами, конфлікт виник через борги минулих років за електроенергію.

«Нині борг різниці в тарифах становить 245 млн грн. Він накопичувався десятки років. Різницю має відшкодовувати держава. За рахунок обласного та міського бюджетів його не можливо погасити. Минулого року вдалося закрити борг по різниці в 14 млн грн. Цього року гроші ще не виділяли. Це тільки ускладнює фінансовий стан комунального підприємства. За ці кошти можна було б робити ремонтні роботи. Адже в місті 60 колекторів в аварійному стані», – сказав Олег Пругло.

На комісії також прийняли рішення звернутися до Кабінету Міністрів та Мінрегіону щодо погашення різниці в тарифах.