Previous Next

У Полтаві вшанували полеглих у Другій світовій війні

Надрукувати

22 червня у державі відзначають День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. З цієї нагоди в обласному центрі відбулося покладання квітів до Меморіалу Солдатської Слави.

Ветерани, керівники органів державної влади та місцевого самоврядування, діти війни, депутати обласної, районної і міської рад, трудові колективи міста, військові, представники галузей освіти, охорони здоров’я, громадських організацій, духовенство, студентська й учнівська молодь поклали квіти до Вічного вогню. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув у Другій світовій війні.

– Щороку згадуємо подвиг кожного, хто мужньо й самовіддано боронив рідну землю. Згадуємо тих, хто так і не повернувся з війни. Пам’ятаємо тих, хто віддав життя за нас із вами на фронтах Другої світової. Це наш обов’язок, як нащадків, берегти пам’ять і передавати її наступним поколінням, – зазначив т.в.о. голови облдержадміністрації Олег Пругло.

– Прийшли на захід зі своїми товаришами з міської організації ветеранів. Це данина пошани тим, хто воював у Другій світовій війні. Війна безпосередньо торкнулася моєї родини. Мій батько і батько моєї дружини воювали. На щастя, залишилися живими, – розповів перший заступник Полтавської міської організації ветеранів Володимир Банніков. – Про війну знаю не з чуток. Я два роки воював в Афганістані. Як повернувся, мені було цікаво порівняти бойові дії в Другій світовій і в Афганістані. Слухав розповіді ветеранів про їх бойовий шлях. Запам’ятався високий моральний дух людей, які боролися за мир. Звісно, розповідали вони і про недоліки, але саме міцний моральний дух привів їх до перемоги.