• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Вікторія Пилипенко: «Перспективним напрямком реалізації в області Ініціативи «Відкритий Уряд» є впровадження проекту «Smart Region» або «SMART Громада»

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО. Із-поміж питань учасники зібрання обговорили досвід і перспективи взаємодії органів виконавчої влади Полтавщини з громадськими радами, впровадження в регіоні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

– Основний напрям роботи громадських рад в області – консолідація експертного середовища з метою вироблення практичних рекомендацій із питань формування та реалізації державної політики й питань місцевого значення. Ці заходи цілком кореспондуватимуться з основними напрямками Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та Ініціативи «Відкритий Уряд», – розповіла директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вікторія Пилипенко.

Зазначила, що протягом 2012-2018 років, тобто семи років реалізації Ініціативи, в області здійснено чимало кроків щодо наближення рівня урядування до рівня європейських країн.

– Реалізовано один з основних напрямків Ініціативи – підвищення якості та прозорості надання адміністративних послуг. На Полтавщині – 43 центри надання адміністративних послуг. Їхніми послугами скористалися 13 відсотків жителів регіону. Робота щодо створення нових ЦНАПів в ОТГ триває. Визначено доцільність облаштування ще 14 таких центрів, зокрема й 5 в ОТГ, – зазначила Вікторія Пилипенко. – Розширено функціональні можливості Єдиного державного порталу адміністративних послуг з метою надання адміністративних послуг в електронній формі. Наприклад, у Полтавській обласній клінічній лікарні імені М.В.Скліфосовського діє електронний сервіс для приймального відділення. У сфері охорони навколишнього природного середовища в електронній формі передбачено надання суб’єктам підприємницької діяльності такої адміністративної послуги, як реєстрація декларації про відходи. Реалізовано зобов’язання держави щодо забезпечення вільного доступу громадськості до містобудівної документації. Так, на сайтах органів місцевого самоврядування та райдержадміністрацій розміщено 161 генеральний план населених пунктів.

Вікторія Пилипенко нагадала про систему громадського контролю за екологічним станом навколишнього середовища. У її межах на сайті облдержадміністрації щоквартально розміщується «Огляд стану довкілля Полтавської області».

– Реалізовано державну політику щодо забезпечення доступу до публічної інформації. В місцевих державних адміністраціях впроваджено оновлену версію системи документообігу АСКОД. Реєстр публічних документів розміщено на офіційному веб-сайті ОДА у розділі «Доступ до публічної інформації». Створено інтерактивний відкритий онлайн-реєстр регуляторних актів облдержадміністрації, де кожен охочий може ознайомитися з планами підготовки, проектами, графіками відстеження результативності актів, – розповіла Вікторія Пилипенко. – Вживаються й заходи щодо запобігання та протидії корупції. Так, ухвалені й працюють Антикорупційна програма Полтавської обласної ради на 2017 – 2020 роки та Антикорупційна програма Полтавської обласної державної адміністрації на 2019 рік, аналогічні програми реалізовувалися й у попередні роки.

Крім того, в регіоні запроваджено систему електронних петицій, які можна подати через сайт обласної ради. Подібна система діє на сайтах міських рад міст обласного значення.

– Основним перспективним напрямком реалізації в області Ініціативи «Відкритий Уряд» є впровадження проекту «Smart Region» або «SMART Громада» – комплексу сучасних веб-сервісів, – додала Вікторія Пилипенко.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk