• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

В облдержадміністрації обговорили стан розвитку громадянського суспільства на Полтавщині

В облдержадміністрації відбулося спільне засідання Громадської ради при Полтавській ОДА та Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства при ОДА.

Про підсумки проведення зустрічі голів громадських рад при органах виконавчої влади та представників структурних підрозділів з питань взаємодії з громадськістю з Державним секретарем Кабінету Міністрів України В. Бондаренком і державними секретарями міністерств, яка відбулася 6 червня поточного року, розповів її учасник – голова Громадської ради при облдержадміністрації Володимир Голуб. Нагадав, що в Україні закінчується кампанія зі створення громадських рад при органах виконавчої влади. Розповів про співпрацю з обласною владою.

– Ми не створюємося, як опозиція. Наше завдання – допомогти владі вирішити актуальні питання, – зазначив Володимир Голуб. – Маємо працювати ефективно. Нині при Громадській раді при облдержадміністрації створені профільні комісії. У деяких із них ще не обрані й не затверджені голови. Тому цю роботу необхідно оперативно завершити.

Обговорили на засіданні досвід і перспективи взаємодії органів виконавчої влади з громадськими радами. Про це, зокрема, розповів заступник начальника управління – начальник відділу комунікацій з громадськими об’єднаннями управління з питань внутрішньої політики Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Отич.

– Вперше в Україні на місцевому рівні було запроваджено норму, що без висновку громадської ради щодо підтримки громадськістю проекту рішення документ не виноситься на розгляд депутатського корпусу. За прикладом Полтавщини цю норму нині розповсюджено на всю державу в новій редакції, 2019 року, Типового положення про громадську раду, – поінформував Олександр Отич.

Нагадав, що цьогоріч у лютому-березні відбулася кампанія з обрання нових складів громадських рад при облдержадміністрації, райдержадміністраціях та міськвиконкомах. На установчих зборах 1 березня було обрано новий склад Громадської ради при облдержадміністрації у складі 35 осіб. Уп’яте поспіль її очолив Володимир Голуб. Утворено 12 постійних профільних комісій.

Громадські ради створені й при 24 райдержадміністраціях (крім Зіньківської РДА) та при Горішньоплавнівській, Лубенській, Миргородській міських радах.

– Успішний приклад співпраці громадських рад із райдержадміністраціями – Громадська рада при Лубенській РДА, де запроваджено новий для району формат роботи – виїзні засідання, – додав Олександр Отич. – Цікавим є також досвід взаємодії, напрацьований у Полтавському, Миргородському, Кобеляцькому районах.

Олександр Отич розповів і про нову редакцію Типового положення, затверджену постановою Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2019 р. № 353 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996»:

– Останні зміни значно збільшують повноваження і відповідальність громадських рад, деталізують окремі положення щодо організації їх утворення та діяльності, унормовуючи окремі положення постанови, потреба в чому зʼявилася у звʼязку з набуттям значного досвіду взаємодії органів влади з громадськими радами.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk