Previous Next

Стан підготовки до зими Полтави й Полтавського району обговорили на засіданні профільної координаційної ради

Надрукувати

Відбулося засідання обласної координаційної ради з контролю за виконанням заходів із підготовки народного господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2019/20 року. Зокрема, обговорили стан готовності до зими Полтави й Полтавського району.

Одним із проблемних питань, яке порушили на зустрічі, стало забезпечення опалення 109-го мікрорайону Полтави.

– Немає остаточного рішення, як врегулювати цю ситуацію, чим ми можемо допомогти. Вирішувати питання замість міста ми не маємо права, повноважень. Проте проблема залишається. У мікрорайоні проживають близько 5 тисяч людей. 25 будинків, які потрібно опалювати. Щодо одного будинку питання врегулюють, щодо інших ще ні. Є чимала сума боргу. Наше обласне комунальне підприємство не може його на себе взяти. Місто має вирішити питання. Або взяти борг на себе, або домовитися з турбомеханічним заводом, щоб він забезпечив опалення для будинків ще й цей сезон. Потрібно підготувати проект, переобладнати котельню. Тоді «Полтаватеплоенерго» охопить послугою ці будинки. Проблема велика. Її потрібно терміново вирішувати, – наголосив т.в.о. голови облдержадміністрації Олег Пругло.

– На найближчій сесії в міськвиконкомі планують порушити питання щодо виділення коштів на підключення до системи опалення будинку на Зіньківській, 11, а також на виготовлення проекту реконструкції котельні, – поінформував в. о. генерального директора «Полтаватеплоенерго» Олександр Олексенко. – Один із будинків можемо взяти на опалення. Нашу котельню за такий короткий час не реконструюємо, тож упродовж цього опалювального сезону відповідний район міста ми не охопимо.

Перший заступник голови Полтавської райдержадміністрації Валентин Герасименко зазначив, що проблемних ситуацій у зв’язку з підготовкою до осінньо-зимового періоду в районі не виникає. Питання, які виникають, вирішують.

– Загалом неприпустимих ситуацій в області немає. Інші врегульовують на місцях. Раніше засідання нашої координаційної ради відбувались активніше. Нині ОТГ не звертаються з проблемними питаннями, хоча громади ми на засідання запрошуємо. Проводимо такі зустрічі, аби скоординувати наші дії, допомогти вирішити проблемні питання, – додав Олег Пругло.