Previous Next

Євген Нищук поспілкувався з працівниками закладів культури ОТГ Полтавщини

Надрукувати

Під час робочої поїздки до Полтавської області Міністр культури України Євген Нищук поспілкувався з працівниками галузі культури, жителями об’єднаних територіальних громад Полтавщини, а також оглянув презентації сільських, селищних рад району та ОТГ.

Також Міністр культури у смт Нові Санжари долучився до відкриття обласного свята та огляду народної творчості, присвяченого 250-річчю від дня народження класика української літератури І. П. Котляревського.

«Полтавщина – дивовижний край, просякнутий культурою та мистецтвом.  З одного боку, важливо зберігати і примножувати культурну спадщину предків, а з іншого – трансформувати її  у нові сучасні форми. Це і є розвиток креативних індустрій, про який так багато зараз говорять в усьому світі, це і є основа формування умов для креативної економіки. Радує, що Полтавщина дуже активна в цих процесах. Яскравими прикладами є  розвиток унікальної решетилівської вишивки «білим по білому», цей елемент було внесено до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини, а нині Урядом України було підтримано створення Всеукраїнського центру вишивки та килимарства у селищі Решетилівка. Або ж розвиток опішнянської кераміки, яка, маючи, древнє коріння, сьогодні набуває нових форм, стаючи справжнім сучасним мистецтвом. Все це має всі перспективи стати важливою складовою економічного розвитку краю  та яскраво представляти країну в світі», – сказав Євген Нищук.

Міністр також додав, що для Міністерства культури одним із пріоритетних питань є підняття рівня оплати праці фахівцям закладів культури. На сьогодні у цих питаннях є повне сприяння Уряду, а також ми бачимо приклади розуміння місцевої влади пріоритетності ролі закладів культури, які є місцем згуртування та спілкування у територіальних громадах.

Урядовий портал

Фото - Міністерство культури України