Отримання державних послуг он-лайн дозволяє громадянам взагалі не зустрічатись з чиновницькою машиною, – Олександр Саєнко

Надрукувати

Реформа державного управління та електронне урядування, як одна з головних її частин, дозволяє громадянину взагалі не зустрічатись з чиновниками у процесі отримання державних послуг, - вважає Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко.

«На моє глибоке переконання, для людей набагато краще взагалі не зустрічати у своєму житті чиновника, тому ми робимо так, щоб від чиновника нічого не залежало й державну послугу можна було отримати в електронному вигляді. Коли наша команда прийшла до влади, у нас буда одна електронна послуга, сьогодні їх понад 120 он-лайн й кожен громадянин може знайти у смартфоні на Урядовому порталі усе, що необхідно», - сказав він в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV у вівторок, 11 червня.

Наприклад, за словами Олександра Саєнка, півмільйона людей вже отримали он-лайн витяг про земельну ділянку без довжелезних черг; завдяки електронному сервісу 69 тисяч громадян змогли отримати допомогу на свою дитину й багато іншого, а на 2019 рік заплановано запуск ще 50 послуг он-лайн.

Серед досягнень Уряду Міністр також назвав реформу системи надання адміністративних послуг та створення прозорих офісів, якою безпосередньо він опікується в Уряді.

«Якщо ми повернемось у 2014 рік, на всю країну було 20-25 приміщень тодішньої реєстраційної служби Міністерства юстиції, куди людина мала їхати з села в центр отримувати довідку, чи зареєструвати нерухомість. Зараз велика кількість нотаріусів можуть зробити це на місцях. Органи місцевого самоврядування отримали право надавати такі послуги, ми передали їх на місця, й громадянин у своєму селі, селищі, може отримати будь-яку адміністративну послугу», - додав він.

Олександр Саєнко також нагадав, що завдяки урядовій програмі «Доступні ліки» пацієнти із захворюваннями, що входять у перелік програми, отримали ліки за 35 млн рецептів на суму понад 1,8 млрд грн.

«Ми забезпечили людей можливістю вільно, зокрема, нещодавно й через онлайн-рецепти, прийти до аптеки й отримати доступні, необхідні ліки», - резюмував Міністр Кабінету Міністрів України.