Previous Next

На Полтавщині почали розробляти Стратегію розвитку регіону до 2027 року

Надрукувати

Впровадження інновацій, використання сучасних наукових розробок, створення нових конкурентних видів діяльності та запровадження smart-спеціалізації – ці та інші складові має враховувати Стратегія розвитку регіону на 2021-2027 рр. До роботи над нею залучили понад 100 членів спеціально створеної робочої групи – науковців, представників бізнесу, влади та громадськості.

Про роботу над Стратегією регіонального розвитку Полтавської області на 2021-2027 роки говорили на скайп-нараді з об’єднаними територіальними громадами.

«Перед нами зараз стоїть відповідальне завдання – напрацювати Стратегію розвитку Полтавської області на 2021-2027 роки. Щоб робота була якісною, потрібна співпраця з районами, містами та ОТГ. Ви на місцях знаєте про свої проблеми та визначили пріоритети, маєте зробити свій внесок в розробку цієї Стратегії. Відмінність нової Стратегії від поточної полягає в застосуванні принципів smart-спеціалізації до стратегічного планування регіонального розвитку. Це співпраця чотирьох сегментів: влади, бізнесу, громадськості та науки»,  – наголосила   директорка Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Інна Іщенко.

Робоча група працюватиме за трьома напрямками. Один із них – збалансований розвиток територій – очолить керівник ГО «Інститут розвитку територіальних громад Полтавщини»  Ірина Дудка.

«Наша підгрупа займатиметься територіальним аспектом. Ми разом маємо напрацювати Стратегію таким чином, щоб створити реальні шляхи підвищення рівня життя та благополуччя конкретних жителів», – сказала Ірина Дудка.

Аби до розробки Стратегії залучити якомога більше громадян, в облдержадміністрації розробили відповідні анкети. Одна – для бізнесу, інша – для жителів Полтавщини.

«Якщо у вас виникли питання або ви бажаєте долучитися до роботи над Стратегією розвитку на 2021-2027 роки, то можете заповнити ці анкети. Питання стосуються комфортного проживання, отримання медичних, освітніх, соціальних, адміністративних послуг. Також екологічної ситуації, культури, туризму тощо», – сказала Інна Іщенко.

Заповнити анкету для представників бізнесу можна за посиланням http://bit.do/eUfFC. Анкета для жителів області: http://bit.do/eUfFQ.