Previous Next

Понад 200 небезпечних подій трапилось упродовж минулого місяця в області

Надрукувати

Упродовж травня на теренах Полтавщини виникло 222 небезпечні події, внаслідок яких загинули 15 осіб, із яких 1 дитина. Отримали травми або постраждали 121 людина, зокрема 22 дитини. Врятували 9 осіб. Таку статистику озвучив начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Віктор Стеблянко, розповідаючи на апаратній нараді в ОДА про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні ситуації та небезпечні події, які виникли на території області.

У регіоні за минулий місяць трапилось 102 пожежі. Одна людина загинула. Крім того, в Розсошенцях на сільгоспугідді згоріло 36 тонн торішнього сіна. 90 тонн вдалося врятувати.

– Сталося 62 дорожньо-транспортні пригоди, внаслідок яких загинули 5 людей, із них один пішохід й один велосипедист. Зафіксовано два нещасні випадки з людьми на водних об’єктах. Зокрема, в селі Остап’є Великобагачанського району перепливали діти річку. Вода в ній ще досить холодна. Один хлопець до берега не доплив, – розповів Віктор Стеблянко.

Додав, що на Полтавщині зафіксовано й 10 випадків виявлення застарілих боєприпасів. Нині останні знищені.

– Внаслідок отруєння токсичними й іншими небезпечними речовинами дві людини загинули – подружня пара, постраждали три особи, – додав Віктор Стеблянко.

Нагадав про випадки відключення електропостачання в регіоні. Зокрема, вони трапились 22 травня у близько 40 населених пунктів Глобинського, Карлівського, Великобагачанського, Миргородського і Семенівського районів. Відповідні служби спрацювали нормально, відновивши світло до 16 години наступного дня.

У регіоні упродовж травня зафіксовано 39 нещасних випадків. Загинули 6 людей: троє – на залізниці, двоє отримали ураження електрострумом (один чоловік – на виробництві, інший – у домогосподарстві), одна – під час ремонту автомобіля.

– Спостерігаємо збільшення кількості надзвичайних подій в області на 16 відсотків. Кількість загиблих зменшилась на 4 відсотки, а постраждалих дещо збільшилась, – розповів Віктор Стеблянко.

Наголосив, що органам виконавчої влади та місцевого самоврядування потрібно посилити інформаційно-просвітницьку роботу щодо дотримання правил поводження на воді під час літнього сезону й на забезпечення пожежної безпеки.