Previous Next

Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Poltava завершився

Надрукувати

На Театральній площі Полтави відбулося офіційне закриття другого шведсько-українського фестивалю Meridian Poltava. Захід тривав три дні в Полтаві й Решетилівці.

– Протягом 7-9 червня у нашому місті відбувався забіг на картодромі «Лтава», другий міжнародний гастрономічний фестиваль «Полтавська галушка» й Meridian Poltava. Ми об’єдналися під назвою «Полтавський вікенд» і рекламувалися на рівні України. Нам розповіли, що всі номери в готелях і хостелах на ці три дні в Полтаві були зайняті. До нас з’їхалися люди з різних регіонів України, європейці. Це показовий момент, що наша ініціатива вдалася, – зазначив директор фестивалю Meridian Poltava Олександр Ткаченко. – Хто має цікаві ідеї, переставайте планувати й починайте діяти, об’єднуйтесь, організовуйте заходи, створюйте інші полтавські вікенди. Нехай до нас приїздять частіше.

Упродовж третього дня учасники поетичного фестивалю взяли участь у пішохідній екскурсії обласним центром. Мали змогу відвідати презентації збірки оповідань Артема Чеха «Район Д», поетичної збірки Катерини Калитко «Ніхто нас тут не знає, і ми – нікого», книги-артбуку для дітей Пітера Залмаєва «Довідник (не)молодого батька», нового роману Володимира Рафєєнка «Мондеґрін. Пісні про смерть і любов». Крім того, відбулися поетичні читання шведських та українських авторів.

Фінальним акордом Meridian Poltava став концерт гурту «Лінія Маннергейма» (Сергій Жадан, Олег Каданов і Євген Турчинов).