• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

В обласному центрі відбулося офіційне відкриття Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Poltava

Протягом трьох днів – 7-9 червня – на Полтавщині працює шведсько-український фестиваль Meridian Poltava. Він другий за ліком. Перший був минулоріч. За словами директора фестивалю Олександра Ткаченка, в межах дійства відбудуться 24 заходи у 14 різних локаціях, вхід на які – вільний.

Meridian Poltava організовано за підтримки Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавської обласної ради, Департаменту культури і туризму облдержадміністрації.

Організатори запросили більше 30 відомих поетів, письменників, акторів і журналістів з України та Швеції. Цьогоріч у фестивалі беруть участь 6 шведських діячів.

Офіційне відкриття Meridian Poltava відбулося ввечері 7 червня у Полтавському міському Будинку культури. Голова обласної ради Олександр Біленький на початку свого виступу звернувся до присутніх у залі вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблого 7 червня на Світлодарській дузі бійця спецпідрозділу «Азов» полтавця Дмитра Пругла.

– Хлопці на передньому краї захищають нас, щоб ми в серці України – славному місті Полтаві могли проводити такі чудові фестивалі, – зазначив Олександр Біленький. – Мені приємно бачити у цьому залі стільки людей. Програма фестивалю достатньо масштабна. Я б додав до банеру Meridian Poltava, де зазначено: «Другий міжнародний поетичний фестиваль…», – слово «традиційний», бо це вже традиція. На Полтавщині дуже багато талановитих поетів і літераторів, тому пропоную наступного року зробити суто полтавську поетичну локацію. Думаю, що це всім буде цікаво.

– З 2014 року ми як українська нація змінилися, стали іншими. Розуміємо свої цінності й хочемо бачити європейців у нас. Прагнемо не тільки гордитися нашими найкращими поетами, прозаїками, художниками й іншими талановитими людьми. Хочемо, щоб усі таланти світу з’їхались до Полтави. Це нова сходинка для розвитку нашого туризму, бо важливо, коли на наші фестивалі приїздять гості не лише з інших областей, а й з інших країн, – розповіла директорка Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Валентина Вождаєнко.

Літературний критик і літературний редактор шведської щоденної газети HD-Sydsvenskan Анн Лінґебрандт приїхала в Україну вперше. Говорить, що рада побувати в Полтаві.

– Дуже чекаю зустрічі з поезією України. Для мене, як і для більшості шведів, Полтава була словом, що асоціювалося із шумом зброї та смерті, синонімом поразки. Я рада, що зможу наповнити цю назву новим змістом. Наповнити її поезією, – додала Анн Лінґебрандт.

Після офіційного відкриття Meridian Poltava у міському Будинку культури відбувся творчий вечір української акторки театру та кіно Ади Роговцевої. До заходу долучилися її донька, акторка й режисер Катерина Степанкова і актор театру Володимир Маляренко. Вони читали поезії українських класиків і сучасних авторів – Лесі Українки, Ліни Костенко, Романа Семисала, Катерини Бабкіної, Дзвінкої Торохтушко (Любові Буряк), Сергія Жадана, Юрія Іздрика, Романа Коляди й Дмитра Лазуткіна. На цьому заході був аншлаг.

Із програмою фестивалю Meridian Poltava можна ознайомитись за посиланням.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk