Поради батькам! Як підготувати дитину до відпочинку в оздоровчому закладі

Надрукувати

Літні канікули – це час, за який діти повинні відпочити, оздоровитися, зміцнити своє здоров’я та підготуватися до нових звершень у новому навчальному році. Турботливі батьки переймаються, щоб їхні діти в період канікул не знемагали від спеки в місті, проводячи час за комп’ютером, чи смартфоном, коли вони знаходяться на роботі і не мають змоги належним чином наглядати за дитиною.

Якщо ви плануєте відправити на оздоровлення свою дитину до позаміського закладу оздоровлення та відпочинку, вам необхідно знати наступну інформацію.

За результатами медичного обстеження видається медична довідка (форма 079/0), в якій повинно бути зазначено: стан здоров’я дитини, перенесені інфекційні захворювання, проведені щеплення (форма 063/0), результати огляду на педикульоз та коросту, до якої групи з фізкультури за станом здоров’я віднесена дитина чи підліток, режим оздоровлення. Зазначені дані необхідні для правильної організації фізичного виховання і оздоровчих заходів в період відпочинку дитини. Обов’язково повинна бути  довідка про відсутність контакту з інфекційними хворими за місцем проживання та місцем навчання на протязі 21 дня.

Окремо хочемо звернутися до батьків щодо дотримання певних правил при відвідуванні дитини у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку.

З метою уникнення гострих кишкових захворювань та харчових отруєнь НЕ РЕКОМЕНДУЄМО привозити дітям харчові продукти, що швидко псуються (ковбасні, рибні, молочні продукти, кондитерські, кулінарні вироби (страви з м’яса, риби, салати, холодці тощо), які під час транспортування при підвищеній температурі навколишнього середовища можуть зіпсуватись та принести шкоду для дитини.

Відпочинок у дитячому оздоровчому таборі дозволить дітям проводити своє дозвілля з однолітками, знайомитися з новими друзями, що дасть змогу дітям поповнювати своє життя новими враженнями, набиратися певного життєвого досвіду, зміцнити здоров’я.

 Головне управління Держпродспоживслужби  в Полтавській області.