Previous Next

Журналістів Полтавщини привітали з професійним святом

Надрукувати

Напередодні професійного свята медійників – Дня журналіста – в Полтавському національному  педагогічному університеті імені В.Г. Короленка зібралися працівники ЗМІ Полтавщини. Новинарів, радійників, газетярів та журналістів інтернет-видань вітали з професійним святом. Традиційно розпочалося святкування із привітань та подарунків.

«Щоранку я читаю новини, дізнаюся про події нашого регіону, України  та світу. Саме ви, медійники, доносите першими всі новини. Вітаю вас із Днем журналіста. Бажаю здорової конкуренції, неупередженості, креативності. Нових вам творчих злетів у вашій нелегкій, але цікавій роботі», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь.

«На перший погляд професія журналіста ніби нічим не різниться від інших. Журналіст має бути і психологом, і оратором, і обізнаним у різних сферах діяльності. Перед медійниками відкривається певним чином більше можливостей, адже саме вони першими дізнаються про всі події. А ще думку журналістів цінують у суспільстві. Тому вони повинні висвітлювати події об’єктивно, неупереджено та незаангажовано. Зі святом вас, медійники! Бажаємо вам невичерпної енергії задля втілення у життя всіх задумів, планів і мрій», ­ – сказала директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вікторія Пилипенко.

Кращим представникам ЗМІ регіону вручили почесні грамоти та подяки облдержадміністрації, обласної ради, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, НСЖУ та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

«Ви пишете про нас та нашу роботу. Інколи нам це подобається, інколи ні. Але ви маєте це робити. Адже саме через ваші публікації люди починають розуміти, що посадовці – це звичайні люди, вони працюють. І саме ви стимулюєте нас змінюватися та працювати краще. Адже недарма вас називають четвертою владою», ­ – сказав депутат обласної ради Руслан Рогов.

Нагороди отримали лауреати обласного конкурсу журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади – шлях до сталого розвитку громад».

Також відзначили переможців обласного щорічного творчого конкурсу  «Журналіст року». У номінації «Кращий телевізійний матеріал» – випускового  редактора телеканалу «Центральний» ТОВ «Студія Місто» Анну Ружін та головного редактора ТОВ «ТРК «ІРТ – Полтава» Ольгу Юровську. У номінації «Краща публікація в друкованому ЗМІ» – завідувача відділу молодіжних та соціальних проектів  обласної газети «Село полтавське» Оксану Черчович-Лукаш та редактора ТОВ «Редакція газети «Козельщинські вісті» Надію Литвин. У номінації «Краща публікація в Інтернет-виданні» – кореспондентку ОКІА «Новини Полтавщини» Ліну Решетник. У номінації «Кращий фоторепортаж» – фотокореспондента ПП «Редакція Лохвицької районної газети «Зоря» Бориса Левченка, фотокореспондента газети «Вісник Кременчука»  Дмитра Бабеця. У номінації «Кращий дизайн видання» – колективи газет «Вісті Хорольщини» та «Вісник Кременчука».

Переможці отримали дипломи та грошові винагороди.