Previous Next

Визначили переможців обласного конкурсу «Журналіст року»

Надрукувати

В облдержадміністрації відбулося засідання журі обласного щорічного творчого конкурсу «Журналіст року». На ньому визначили найкращі роботи, подані у категоріях: «Кращий телевізійний матеріал», «Краща публікація в друкованому ЗМІ», «Краща публікація в інтернет-виданні», «Кращий фоторепортаж» і «Кращий дизайн видання».

– Конкурс проводимо вчетверте. Традиційно в кожній номінації визначаємо по два учасники, чиї матеріали набрали найбільшу кількість балів. Роботи представники медіа подавали з 16 квітня до 16 травня 2019 року. На нинішній конкурс надійшло 28 матеріалів. Як і минулоріч, категорія «Кращий радіоматеріал» не представлена, – розповіла директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, голова журі Вікторія Пилипенко. – Переможці конкурсу одержать дипломи й грошову винагороду в розмірі 1500 грн.

Імена переможців обласного щорічного творчого конкурсу «Журналіст року» оголосять напередодні професійного свята – Дня журналіста 05 червня 2019 року об 11.00 в ауд. 326 другого корпусу Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка.

Довідково. Мета конкурсу – посилення уваги журналістів до глибокого й об’єктивного висвітлення питань економіки і політики, соціальних проблем, проведення журналістських розслідувань, ділове, фахове осмислення життєвих ситуацій, фактів сьогодення і минувшини, сприяння утвердженню української демократичної державності, високих культурних цінностей, відродженню національної культури.

Матеріали оцінюють за такими критеріями: актуальність і суспільна значущість теми, об’єктивність підходу, переконливість аргументації, незалежність авторської позиції, аналіз інформації, глибина опрацювання і висвітлення теми, професійний рівень журналіста в розкритті порушеної теми, оригінальність подачі матеріалу, громадський резонанс, мовна і літературна майстерність.