Previous Next

Михайла Любивий презентував книжку «Мливо Мойри»

Надрукувати

В обласній універсальній науковій бібліотеці імені І.П.Котляревського відбулася презентація першого тому майбутнього тритомника «Мливо Мойри» відомого полтавського прозаїка і поета, голови Спілки літераторів Полтавщини Михайла Любивого. Це своєрідний підсумок поетичного доробку автора з нагоди власного 75-літнього ювілею.

Присутній на презентації відомий полтавський журналіст Віталій Скобельський відзначив, що у біографії окремого автора – історія України.

Поезії Михайла Любивого позначені гострим відчуттям історичного минулого й сучасного, глибоким патріотизмом і синівською любов’ю – до Батьківщини, до жінки, до природи рідного краю, - глибоким філософським підходом до проблем непростого нашого буття. Автор розмірковує про людину як часточку природи, про непрості її взаємини з довкіллям, пропагує любов і терпимість до всього сущого на Землі, наголошує на негативних явищах суспільного життя, закликає до подолання безвідповідальності в роботі, корупції, до викорінення пияцтва, неробства і крадіжок.

У поетичних рядках – і голодне дитинство, і післявоєнна відбудова країни, і трудові багаторічні будні, і навіть сьогоднішня війна…

Низку поезій Михайла Любивого покладено на музику. Ці зворушливі пісні прозвучали у виконанні композитора Володимира Раковського та Анатолія Одаренка.   

Теплі й щирі слова адресували М.Любивому колеги-поети Анатолій Карпенко та Надія Гринь.

Ми приєднуємося до усіх побажань та зичимо пану Михайлу творчого довголіття, багато ювілеїв та міцного здоров’я.

Довідково: 1-й том «Мливо Мойри» побачив  світ у ТОВ «АСМІ» тиражем 300 примірників за кошти обласного бюджету згідно плану випуску соціально значущих видань на 2018 рік.