Previous Next

У Гоголевому провели Всеукраїнську нараду видавців і книгорозповсюджувачів

Надрукувати

Перший день книжкової виставки-ярмарку "ПОШУК" завершився на батьківщині Миколи Гоголя. У селі Гоголове Шишацького району, в культурно-мистецькому центрі, відбулася Всеукраїнська нарада видавців та книгорозповсюджувачів. Зокрема, підсумовували перший день "ПОШУКу".

"Дуже приємно бачити вас тут, в Гоголевому. Це унікальна будівля, яку ми відкрили 1 квітня. Культурно-мистецький центр поєднує в собі виставкову залу і прес-центр. Нині ми зібралися тут, аби поспілкуватися про популяризацію книги й читання. Маємо нагоду висловити свої думки й пропозиції", - наголосив заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь.

"Ми створили майданчик, де кожен із вас може не лише презентувати свою продукцію, а й поспілкуватися, поділитися проблемами й ідеями, напрацювати спільні проекти. Перший день роботи "ПОШУКу був насиченим різними подіями", - зазначила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вікторія Пилипенко.

Свої думки й пропозиції висловили гості Полтавщини.

"Наш дворик на колесах" дає можливість доносити до людей слово. Цілий автобус письменників їде до читача, щоб спілкуватися. Це взаємовигода один одному. І нам приємно, що нас кличуть і хочуть бачити як письменників. Велика вдячність вашим читачам, які йдуть назустріч друкованій книжці", - розповіла письменниця, лауреат премії імені Миколи Гоголя Марія Ткачівська з Івано-Франківська.

"Будь ласка, організовуйте "ПОШУК" і надалі. Ми будемо до вас приїздити. Весь день я слухаю полтавців і відчуваю енергію великої нації", - сказала письменниця зі Львова Марія Шуман.

"Проблеми, які об'єднують всі книжкові толоки, далекі від Києва і Львова - це активний читач. Виставка-ярмарок відбувається у робочий день, але в Полтаві багато студентів, і треба проводити низку майстер-класів для журналістів і філологів", - сказала письменниця Юлія Курташ-Карп.

Видавці прийняли спільне рішення - створити клуб однодумців "Пошук".