• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Фахівці туристичної галузі з шести областей взяли участь у туристичному форумі в Гоголевому

В культурно-мистецькому центрі, що на території Національного музею-заповідника М.В. Гоголя, відбувся туристичний форум. Організували його в межах ХІІІ Міжрегіональної виставки-турсалону «Відпочивайте на Полтавщині». Захід об’єднав фахівців туристичної сфери з Тернопільської, Харківської, Львівської, Чернівецької, Чернігівської та Полтавської областей.

Невідомий об'єктЗокрема, говорили про дестинацію як основний елемент розвитку регіональної туристичної сфери, співпрацю влади, приватних ініціатив і громадськості, використання інтерактивних засобів у роботі туристичних об’єктів, ефективне функціонування туристичної інфраструктури.

– Коли колектив музейного закладу хоче працювати, шукає нові форми й підходи до роботи, йому хочеться допомогти. Плануємо виходити на грантові пропозиції, звісно, за підтримки з обласного бюджету, й розбудовувати комплекс. Колектив Національного музею-заповідника Гоголя складається з 40 осіб, усі залучені до цікавих ініціатив. Наприклад, головний бухгалтер закладу в нічній екскурсії грає роль Оксани. Немає жодної байдужої людини. Самі танцюють, співають, грають ролі, варять смачну кашу, – розповіла директор Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Валентина Вождаєнко.

Вона додала, щоб розвивати внутрішній туризм, потрібно брендувати регіон.

– У нас завдання – залюбити всіх у наше, українське. Маємо можливість об’єднатися, продумати спільні локації, які можемо поєднати, чимось їх доповнити, – зазначила Валентина Вождаєнко.

За її словами, важливим аспектом розвитку туризму є комфортне сполучення між регіонами. У Полтаві працюють два залізничні вокзали, а за кілька кілометрів від обласного центру – аеропорт.

Директор ПОКП «Аеропорт-Полтава» Володимир Окара розповів про полтавське летовище, рейси, які з нього здійснюються, й перспективи розвитку об’єкта.

– Нині працюємо в двох напрямках – Шарм-ель-Шейх та Анталія. У роботі третій – Польща. Хочемо відкрити рейси до цієї країни. Плануємо як чартерну програму вихідного дня, щоб полтавці могли полетіти до Польщі в четвер чи п’ятницю ввечері й повернутися в неділю. Крім того, цими рейсами прилетять польські туристи подивитися Полтаву. Політ із Вроцлава до Полтави – година й двадцять хвилин, – розповів Володимир Окара. – Щодо перспективи внутрішніх перельотів: є турбогвинтовий літак Saab 340, який перевозить 42 пасажири. Він досить комфортний. Його можна використовувати для туристичних груп. Якщо буде відповідний попит, пропозиції, в нашій компетенції організувати внутрішні українські чи міжнародні перельоти. Працюємо, щоб зробити рейс з Ізраїлю до Полтави, аби єврейським туристам було легше діставатися до центру паломництва хасидів у Гадячі. Щомісяця його відвідують три тисячі туристів.

Представниця ТМ «Тур-Колекшн» зі Львова Юлія Романенко презентувала проект «Паспорт Мандрівника» й ініціативу «На власні очі», яка може об’єднати музеї різних регіонів.

За словами Валентини Вождаєнко, Полтавщину й Харківщину об’єднує постать Григорія Сковороди, Полтавщину й Чернігівщину – Лесі Українки, Полтавщину й Сумщину – Більське городище й школи Сластіона. Ініціативу можна розширити й на більшу кількість регіонів.

Екскурсовод із Полтави Анна Шендрик розповіла про індивідуальні екскурсії в інтерактивному форматі, які пропонують в обласному центрі. Для них потрібно мати ґаджет і доступ до інтернету. За її словами, Полтава стала четвертим містом в Україні, де діє така ініціатива. Започаткували її у Львові, потім підхопили Київ та Одеса. Поки що в Полтаві пропонують відповідного формату оглядову екскурсію містом й екскурсію для дітей за «Енеїдою».

Наталія Шацкіх із Кременчука презентувала садибу сільського зеленого туризму «Country House», що за кілька кілометрів від полтавського міста на Дніпрі.

Працівники Національного музею-заповідника М.В. Гоголя ознайомили гостей із наповненням культурно-мистецького центру і провели театралізовану екскурсію музеєм.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk