Previous Next

В обласному центрі відзначили День Європи

Надрукувати

У межах Дня Європи в Полтаві працювала ХІІІ Міжрегіональна виставка-турсалон «Відпочивайте на Полтавщині». Розгорнулося дійство на Театральній площі.

У заходах взяли участь представники з Литви й Латвії. Гості з Львівської, Чернігівської, Чернівецької, Тернопільської, Харківської областей презентували туристичний потенціал своїх регіонів. Мешканці районів Полтавщини представили гастрономічне різнобарв’я краю і туристичні цікавинки. Долучилася до дійства й студентська молодь. Вірменська та єврейська нацменшини презентували свою культуру, а фахівці полтавських музеїв і бібліотек – свої заклади. До слова, 18 травня у 160 державах відзначали Міжнародний день музеїв.

– Дуже багато свят відбуваються весною. Два дні тому був День вишиванки. Сьогодні – «Решетилівська весна» і День Європи. Україна вибрала свій шлях, вектор розвитку. Він європейський. Україна – це частина Європи. Європейський вектор – це демократія, верховенство права, працелюбність, повага й багато інших складових. Рухаємося в цьому напрямку. Запрошуємо європейців приїздити в Україну й на Полтавщину зокрема, познайомитися з нашою культурою, колоритом. Важливо спілкуватися, відвідувати одне одного, підтримувати зв’язок, адже це об’єднує, – зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь.

Валентина Вождаєнко розповіла, що мета виставки-турсалону «Відпочивайте на Полтавщині» – презентувати область і сприяти розвитку внутрішнього туризму.

– Презентуємо себе, нашу культурну спадщину і туристичні маршрути, щоб інші регіони України їхали до нас, а ми до них. Власне, захід створений для розвитку внутрішнього туризму. Завтра у Гоголевому відбудеться круглий стіл, де з фахівцями обговорюватимемо наш туристичний потенціал, – розповіла директор Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Валентина Вождаєнко.

У межах відзначення Дня Європи на головній сцені відбувся святковий концерт Українського народного хору «Калина» Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка. Колектив відзначає 40-річччя з часу створення.

– Український народний хор «Калина» і його керівник Григорій Левченко – статусний знаний колектив, який шанує і любить уся Європа. Його концерт сьогодні – об’єднавча мистецька візитівка, – додала Валентина Вождаєнко.

На Театральній площі в межах заходу виступили колективи Полтавської державної аграрної академії, Полтавської обласної філармонії, Полтавського музичного училища імені М.В. Лисенка. Фінальним акордом Дня Європи в Полтаві став концерт Полтавського академічного симфонічного оркестру.