Уряд вдосконалив механізм обмеження доступу на український ринок друкованої продукції антиукраїнського змісту з РФ

Надрукувати

Уряд вніс зміни до Порядку вилучення з обігу видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України та розповсюджується на території України без відповідного дозволу і Порядку видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України.

Метою цих змін є вдосконалення механізму обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту.

Зокрема, уповноважені посадові особи Держкомтелерадіо можуть вилучати видавничу продукцію з обігу за місцем її фактичного виявлення, а не лише за місцем розташування господарських або інших об’єктів розповсюджувачів такої продукції.

Також у новій редакції Порядку видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу зазначено, що у день прийняття рішення про видачу (відмову у видачі) дозволу відповідний запис вноситься до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань та до єдиного державного інформаційного веб-порталу «Єдине вікно для міжнародної торгівлі».

Крім того, відтепер у заяві про видачу дозволу імпортери мають вказувати міжнародний стандартний номер книги (ISBN) та код товару згідно з УКТЗЕД.

За матеріалами Єдиного веб-порталу

органів виконавчої влади України

Урядовий портал