• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Організатори універсальної книжкової виставки-ярмарку «ПОШУК» розповіли про її цьогорічні цікавинки

За тиждень, 23-24 травня, у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І.П. Котляревського відбудеться Друга універсальна книжкова виставка-ярмарок «ПОШУК». На прес-конференції члени оргкомітету розповіли, які цікавинки підготували цьогоріч для шанувальників книг.

– На «ПОШУК» приїдуть представники 42 видавництв із 13 областей України. Із-поміж локацій – не лише обласна універсальна наукова бібліотека, хоча вона задіяна цілком, а й обласна дитяча бібліотека, обласна бібліотека для юнацтва, поштове відділення №11, книгарня «ЗМІСТ», культурно-мистецький центр у Гоголевому. Програма виставки уже сформована – близько 70 заходів. Участь у «ПОШУКу» для видавців і книгорозповсюджувачів безкоштовна, – поінформувала директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вікторія Пилипенко. – Намагаємося проводити «ПОШУК» із цікавинками. Коли спілкувалися з представниками видавництв, які минулоріч відвідали виставку, то вони зазначали, що Полтава запам’яталася своїми родзинками.

– Одиниці областей в Україні мають такі проекти, як крайові, домашні книжкові виставки. Полтавський «ПОШУК» – це не стільки ярмарок із метою продати книгу, популяризувати її, а направду порушити питання про підвищення культури читання, важливість книги в нашому житті. Знаємо, що книга – це показник цивілізаційного розвитку й поступу суспільства. Прагнемо наповнити програму виставки певними маркерами, індикаторами якості, яка б відповідала статусу головної інтелектуальної події Полтавщини, – розповів кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики ПНПУ імені В.Г. Короленка Гліб Кудряшов. – «ПОШУК» – це ще один крок Полтавської обласної державної адміністрації, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю в плані популяризації читання й книги. Приємно, що на захід приїжджають відомі видавці, автори, науковці, попри те, що паралельно відбуваються інші потужні масштабні виставки. Вони говорять: «Ми їдемо в Полтаву, бо там буде якість».

Гліб Кудряшов анонсував, що виставка присвячена 250-річчю від дня народження зачинателя української мови та літератури Івана Котляревського. Тож одним з основних іміджевих дійств стане показ 23 травня унікального примірника «Енеїди» 1809 року випуску з автографом автора. Під час урочистої церемонії відкриття «ПОШУКу» презентують поштовий календарний штемпель «Полтавщина – край любові». Вдруге відбудеться конкурс «Мистецтво друку», в якому візьмуть участь поліграфічні підприємства із 13 областей України. 24 травня о 15 годині, під час церемонії закриття виставки, нагородять переможців.

– Один з емблематичних заходів «ПОШУКу» – участь численної делегації Республіки Білорусь. Зокрема, виставку відвідають представники Міністерства інформації Республіки Білорусь, двох потужних видавництв. Полтава побачить ті ж видання, які країна представлятиме на міжнародній виставці у Варшаві. Новинки книжкового світу Республіки Білорусь привезуть до нас, – додав Гліб Кудряшов.

Директор Полтавської ОУНБ імені І.П. Котляревського Тетяна Зеленська розповіла, що цього року «ПОШУК» не помістився на двох поверхах бібліотеки, а розрісся й на третій. Додала, що крім показу унікального видання «Енеїди», в ПОУНБ представлять деякі старовинні видання із фондів закладу, а біля входу до бібліотеки працюватиме містечко майстрів.

Представлять на виставці й низку видань, розрахованих на дитячу аудиторію. У культурно-мистецькому центрі в Гоголевому проведуть всеукраїнську нараду видавців і книгорозповсюджувачів. Ще одна цікавинка заходу: ті, хто придбає книгу на «ПОШУКу», матиме змогу поставити унікальний штамп із написом, що цю книгу придбано саме на «ПОШУКу». Із купленим виданням потрібно буде підійти до інформаційного стенду виставки.

– Промоція книги відбуватиметься не лише у межах традиційних заходів – авторських презентацій чи автограф-сесій, а й у формі телемосту. Такого формату в нас ще не було. Науковці презентують видання у формі лекцій-диспутів, діалогу з читачами. Відбудуться поетичні зустрічі з групою авторів, літературно-мистецькі інсталяції, презентують арт-сторінки, гумористичні сторінки, – розповіла начальник відділу інформаційно-видавничої діяльності Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Оксана Лісан.

– Недарма дати проведення виставки не змінюються – 23 і 24 травня. Захід відбувається під куполом трьох подій: Дня філолога, Дня слов’янської писемності та культури і Дня працівників видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження, – додав Гліб Кудряшов.

У межах дводенного дійства триватимуть благодійні акції «Подаруй дитині казку» й "Подаруй книгу бібліотеці".

Із програмою ІІ універсальної книжкової виставки-ярмарку «ПОШУК» можна ознайомитися ТУТ.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk